Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.06.2014 07:11

Ieri, la vernisajul expoziției „Speranța unui artist” de la Târgoviște


A A

Tablourile copilăriei fără copilărie

Tablourile copilăriei fără copilărie
Tinerii încearcă să vândă tablourile iubitorilor de pictură, fiind o sursă de venit într-o viață zbuciumată

❚ Lucrările, care aparțin artiștilor plastici Florin Nica și Emanuel David Anca, aduc în prim plan figuri sugestive, mai ales de copii, cu priviri triste și colorit cu nuanțe grave

 

PETRE DRĂGUȚOIU


Expoziția de grafică și pictură, intitulată „Speranța unui artist”, a fost deschisă ieri, 17 iunie a.c., la Biblioteca Județeană Dâmbovița. Lucrările, care aparțin artiștilor plastici Florin Nica și Emanuel David Anca, aduc în prim plan figuri sugestive, mai ales de copii, însă cu priviri triste și colorit cu nuanțe grave. Există și piese de compoziție, remarcate de pictorul dâmbovițean Mihai Șerbănescu și de Nadine Despech – invitat special din Toulouse – Franța, reprezentanta unei instituții similare cu casele de copii din România, acolo de unde „vine” Florin Nica.

 

Artistul s-a adresat celor care au răspuns invitației de a fi alături de el la acest vernisaj: „Prezența dvs mă încurajează și emoțiile mă fac să plâng. Lipsa banilor este scopul expoziției, să ne cunoască lumea lucrările, să ne ajute. Expoziția am realizat-o în două luni. Prețurile sunt destul de mici, de la 50 la 250 lei”. De altfel, din lucrările semnate de Florin Nica răzbate expresia copilăriei fără copilărie, fără căldura și dragostea unor părinți.

 

Prezent în sală, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, a remarcat „ca neprofesionist în ale picturii, tristețea ochilor copiilor”. Artistul plastic Mihai Șerbănescu a apreciat că această expoziție a lui Florin Nica este cea mai închegată de până acum, iar Nadine Despech a rostit câteva aprecieri: „Florin Nica este un artist adevărat, o persoană foarte curajoasă care a reușit cu pictura să-și dezvolte personalitatea. Sunt impresionată de expoziție, de tablourile care caută parcă rădăcinile în viață.

 

Îi doresc perfecționarea stilului”. Întrebat dacă îi ajută cineva, Florin Nica a răspuns cu tristețe „absolut nimeni”, amintind de viața sa grea, de faptul că nu are posibilitatea să vândă lucrările. Cu toate acestea, probabil că speranța este cea care îl animă zi de zi, dăruind celorlalți frumosul din sufletul său, iar recunoașterea cu siguranță va veni într-o zi. Sperăm cât de curând.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale