Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2016 23:08

Ce se întâmplă cu arena "Eugen Popescu"?


A A

Stadionul nou la Târgoviște naște polemici

Stadionul nou la Târgoviște naște polemici
Oamenii cu greutate din sportul local cer în mod expres ca stadionul „Eugen Popescu” să nu fie distrus

❚ Zvonurile și vocile neoficiale au transmis că actualul teren din centrul municipiului este extrem de valoros din punct de vedere imobiliar și financiar, iar în cazul în care Chindia va avea o nouă „casă”, atunci zona de lângă Turnul Chindiei ar urma să aibă altă întrebuințare, de la pământ pentru vile, până la un mall sau parcare pentru Curtea Domnească ❚ „Trebuie bătut fierul cât e cald, trebuie terminat în maximum un an și jumătate, doi ani, dacă se apucă imediat”, a transmis fostul director adjunct al CSȘ-ului, Ioan Valerian ❚ „Pe vechiul stadion trebuie să lucreze grupele de copii și juniori ale Chindiei și celorlalte cluburi din Târgoviște: Petrolul, Aninoasa, Kinder și așa mai departe”, a mai spus Valerian ❚ „Sunt interese mari. Eu zic ca oamenii să fie foarte atenți. Din ce mai știu eu, 40% din suprafață aparține Metalului Târgoviște, fostei uzine UPET. Probabil va ieși un scandal imens”, a atenționat Ioan Valerian ❚ „Ar fi păcat să se distrugă așa ceva. De distrus e ușor, de construit e mai greu. Mai este și o valoare sentimentală. Și eu am locuit și am copilărit acolo”, a precizat fostul director al CSȘ-ului, Gheorghe Tzitzeclis ❚ „Vă asigur că vom găsi o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Nu e nimic definitiv”, a fost replica lui Cristian Stan, primarul interimar al Târgoviștei

MĂDĂLIN RĂDUCU


Ideea unui stadion nou la Târgoviște nu este deloc nouă. Datează de câțiva ani buni. Timpul a trecut, însă până acum nu există nimic concret, ci doar un proiect care se află pe masa Companiei Naționale de Investiții (CNI). Până ca lucrările să demareze în zona Gării de Sud, oamenii de sport, dar și opinia publică și-au pus întrebarea: ce se va întâmpla cu actuala arenă „Eugen Popescu”? Zvonurile și vocile neoficiale au transmis că actualul teren din centrul municipiului este extrem de valoros din punct de vedere imobiliar și financiar, iar în cazul în care Chindia va avea o nouă „casă”, atunci zona de lângă Turnul Chindiei ar urma să aibă altă întrebuințare, de la pământ pentru vile, până la un mall sau parcare pentru Curtea Domnească.

„Trebuie bătut fierul cât e cald”

În tot acest timp, oamenii de sport au transmis mesaje clare: stadionul „Eugen Popescu” nu trebuie dărâmat, ci folosit în continuare de juniori și de populația care vrea să facă sport de întreținere. Fost director adjunct la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, Ioan Valerian a avut o opinie extrem de interesantă la emisiunea Sport Show de la Columna TV.

„În momentul în care s-a plecat la proiect, indiferent de nuanța politică care era atunci și care este acum la conducere, și vrei să faci ceva pentru oraș, ținând cont că Târgoviște are tradiție fotbalistică și a dat o grămadă de jucători la nivel național, eu zic că trebuie făcut. Am văzut că domnul țuțuianu are o ambiție mare. Trebuie bătut fierul cât e cald, trebuie terminat în maximum un an și jumătate, doi ani, dacă se apucă imediat”, a transmis Valerian.

Actualul comisar federal de baschet este de părere că stadionul „Eugen Popescu” nu ar trebui pus la pământ, ci folosit în continuare de juniori și populație.

„Vreau să atrag atenția primăriei și a oamenilor din justiție, care se ocupă cu lucrurile acestea. În momentul în care faci alt stadion, nu merge demolată arena actuală. Acolo trebuie să lucreze grupele de copii și juniori ale Chindiei și celorlalte cluburi din Târgoviște: Petrolul, Aninoasa, Kinder și așa mai departe. Este un stadion în care foarte multă lume, pe timp de vară, se duce și aleargă pentru sănătate. Ar mai fi un lucru bun, că este și terenul doi în spate”, a mai spus Ioan Valerian.

Probleme cu terenul?

Ioan Valerian a lansat o ipoteză incredibilă, trăgând un semnal de alarmă serios pentru juriști, aproape jumătate din suprafață ar aparține fostului Metalul Târgoviște.

„Eu sunt puțin sceptic, mai ales că locuiesc chiar lângă stadion. Sunt puțin dezamăgit și am auzit niște zvonuri că acolo sigur va apărea un mall sau anumite vile. Sunt interese mari. Eu zic ca oamenii să fie foarte atenți. Din ce mai știu eu, 40% din suprafață aparține Metalului Târgoviște, fostei uzine UPET. Probabil va ieși un scandal imens. Sper ca oamenii aflați la conducere vor trata lucrurile cum trebuie, ca să rămână ceva pentru tineret, copii și oamenii care fac sport pentru întreținere și sănătate”, a declarat Ioan Valerian.

„Ar fi păcat să se distrugă. Mai e și o valoare sentimentală”

Pe aceeași lungime de undă a fost și Gheorghe Tzitzeclis. Fostul director de la CSȘ Târgoviște consideră că istoria stadionului „Eugen Popescu” nu trebuie uitată și poate cântări mult într-o viitoare decizie.

„Am o poziție și mai vehementă, prin prisma faptului că tatăl meu a contribuit la realizarea acestui stadion. Așa cum era pe timpuri, fiind lângă Turnul Chindiei, poți spune că e o istorie a județului. Ar fi păcat să se distrugă așa ceva. De distrus e ușor, de construit e mai greu. Mai este și o valoare sentimentală. Și eu am locuit și am copilărit acolo. Metalul Târgoviște a intrat pentru prima dată în Divizia A pe acest stadion. Chiar așa cum este stadionul, puțin întreținut, se poate găsi o utilitate”, a transmis Gheorghe Tzitzeclis.

Poziția primarului interimar Cristian Stan

În discuție a intrat și Cristian Stan. Actualul primar interimar al municipiului Târgoviște nu a oferit un răspuns clar, asigurând că situația va fi clarificată în momentul în care orașul va dispune de o nouă arenă.

„Vă asigur că vom găsi o soluție care să mulțumească pe toată lumea. Nu e nimic definitiv. Să dea Dumnezeu să finalizăm stadionul nou, să avem un stadion important la Târgoviște, cu facilități moderne și să ne mândrim cu noua arenă. Apoi, vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat Cristian Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Succes important pentru Flacăra
Ce urmează la Chindia?
Pucioasa s-a impus lejer
Urban Titu, un nou pas spre titlul județean
Înfrângere dură în meciul decisiv
Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale