Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2020 00:25

Semnal din Dâmbovița: „Este imperios necesar ca România să folosească legea offset-ului”


A A

Sindicatele din Apărare pistonează Guvernul

Sindicatele din Apărare pistonează Guvernul

❚ „O luăm de la zero, nu avem ce face, oamenii noștri așteaptă să le apărăm locurile de muncă, să le apărăm salariul, să le câștigăm drepturile și atunci nu trebuie să avem pauză, nu trebuie să avem răgaz” ❚ „Dacă guvernanții actuali, ca și cei trecuți, nu înțeleg că niciun șurub de tehnică militară nu trebuie luat fără offset, fără compensare în produse românești, omorâm industria românească și nu numai industria de apărare, omorâm și restul industriei, economia” ❚ „Este imperios necesar ca România să se folosească de legea offset-ului, este imperios necesar ca orice ban care pleacă în SUA să se întoarcă înapoi în proporție de 85%-120%. Dacă nu se face acest lucru înseamnă că ceea ce se vehiculează, că sunt oameni în România care vând țara bucată cu bucată, asta se întâmplă și este foarte grav lucrul acesta”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Pentru că acordul semnat cu Guvernul Dăncilă, ce-i drept pe final de mandat, nu este luat în seamă de noii guvernanți, sindicatele din industria de apărare se pregătesc să o ia de la zero și să înceapă din nou negocierile cu Guvernul Orban, pentru declararea industriei de apărare ca domeniu strategic al economiei naționale! Cu gândul că va ajunge „cândva... la bun sfârșit”, sindicaliștii din apărare sunt hotărâți să o ia de la capăt ori de câte ori va fi nevoie. Însă ceea ce îl intrigă cel mai tare pe liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu, și la început de an 2020, este că se continuă „moda” achizițiilor fără offset. Și actualii guvernanți preferă achizițiile militare Guvern la Guvern ceea ce exclude, elimină în totalitate offset-ul, respectiv compensarea în produse românești. „Trebuie să începem s-o luăm de la capăt, cum am făcut cu Guvernul Dăncilă, va trebui să facem acum, la fel, cu Guvernul Orban. O luăm de la zero, nu avem ce face, oamenii noștri așteaptă să le apărăm locurile de muncă, să le apărăm salariul, să le câștigăm drepturile și atunci nu trebuie să avem pauză, nu trebuie să avem răgaz. La convocarea pe care am făcut-o colegilor, liderilor din alianță, au fost lideri care mi-au spus «bine, noi începem demersurile, începem bătălia asta pentru a rezolva problemele industriei de apărare, dar oare vom ajunge la finalul lucrurilor pentru că ne e frică să nu se schimbe guvernul». Le-am spus că datoria noastră este, indiferent de câte ori trebuie, s-o luăm de la capăt, cândva o să ajungem la bun sfârșit... Ce sunt eu intrigat foarte rău este că văd în continuare achiziții sau propuneri de achiziții fără offset, am văzut și recent... o întâlnire la nivelul Ministerului Apărării Naționale. Mergem în continuare cu achiziții Guvern la Guvern ceea ce exclude, elimină în totalitate offset-ul, compensarea în produse românești. Dacă guvernanții actuali, ca și cei trecuți, nu înțeleg că niciun șurub de tehnică militară nu trebuie luat fără offset, fără compensare în produse românești, omorâm industria românească și nu numai industria de apărare, omorâm și restul industriei, economia. Este imperios necesar ca România să se folosească de legea offset-ului, este imperios necesar ca orice ban care pleacă în SUA să se întoarcă înapoi în proporție de 85%-120%. Dacă nu se face acest lucru înseamnă că ceea ce se vehiculează, că sunt oameni în România care vând țara bucată cu bucată, asta se întâmplă și este foarte grav lucrul acesta”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale