Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.07.2024 00:18

Eveniment înălțător, după ample lucrări de restaurare și înfrumusețare,


A A

Sfințirea Bisericii parohiei Lazuri

Sfințirea Bisericii parohiei Lazuri

Numeroși credincioși din satul Lazuri, din Comuna Comișani, precum și din localitățile învecinate au fost prezenți duminică, 7 iulie 2024,  în cea de a doua duminică după Rusalii, la ceremonia de sfințire a bisericii Parohiei Lazuri, cu hramurile “Sf. Treime” și “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, după ample lucrări de restaurare și înfrumusețare.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba de sfințire a bisericii, iar, după aceea, Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în apropierea sfântului locaș. Înaltul Ierarh a acordat rangul de ”iconom stavrofor” Pr. Paroh Ciprian Petre Șarpe, Ordinul „Sf. Ier. Nifon” Pr. coslujitor Mihail Andreescu, precum și „Diploma mitropolitană de recunoștință” doamnei Claudia Gilia, Prefectul județului Dâmbovița, domnului Ion Bătrânu, Primarul Comunei Comișani, domnului Samy Mihail Numan, domnului Iulian Căpățână, epitropul parohiei și doamnei Marioara Piroi.

La final, Chiriarhul nostru a sfințit așezământul recent construit în apropierea bisericii, care include casă parohială, capelă și cancelarie, precum și un lumânărar-clopotniță.

La eveniment au participat autorități naționale și locale, dintre care amintim: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, Prefectul județului Dâmbovița, domnul deputat Radu Popa și domnul Ion Bătrânu, Primarul Comunei Comișani.

Reamintim că această biserică a fost ctitorită între anii 1821-1831, de Scarlat Mihălescu, Mare Clucer Domnesc și a cunoscut, între anii 2022-2024, ample lucrări de reabilitare, amenajare și înfrumusețare.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Lucrări avansate la reabilitarea Grădiniței „Prichindel”
Proiect antidrog "Eu și copilul meu"
Proiecte majore la Târgoviște pentru infrastructura rutieră și educație
"La Piovra" valahă (II)
"Avem nevoie de o legislație mai permisivă, avem foarte multe controale"
Sala de Sport a Universității "Valahia", aproape finalizată
Sprijin pentru Secția Psihiatrie Cronici - Gura Ocniței
Finanțarea domeniului schiabil "Cocora", în vizorul Comisiei Europene
"La Piovra" valahă
"La Automecanica, lucrurile nu stau deloc bine"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale