Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.06.2024 00:14

În cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița,


A A

Scheme complete la vaccinurile pentru copii

Scheme complete la vaccinurile pentru copii

*„În perioada 2016 -2019 în Uniunea Europeană au fost 74 de decese din cauza rujeolei, a pojarului, iar dintre acestea  64 au fost în România. Rujeola este în continuare în epidemie în România”

 

S-a schimbat modalitatea de distribuire a vaccinurilor obligatorii pentru copii, dar și distribuitorul care trebuie să ajungă la cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița! Pentru a se evita costurile suplimentare cu transportul, dar și timpii de așteptare, serurile nu se mai aduc lunar, ci pentru o perioadă de 3 luni. În momentul de față în cabinetele de medicină primară din județ se găsesc toate tipurile de vaccinuri necesare pentru imunizarea micuților.

„E o noutate cu vaccinurile obligatorii pentru copii. Începând de luna aceasta s-a schimbat modalitatea de distribuire. Înainte Unifarm le aducea la DSP Dâmbovița care le repartiza pe trasee fiecărui cabinet de medicină de familie. Începând de luna aceasta vine o altă societate care ni le aduce, pentru 3 luni. Acum le-am primit mai târziu, pe 17 iunie, dar avem și pentru lunile următoare, pentru iulie și august. Cel mai probabil vaccinurile or să vină la 3 luni, pentru că este mai ușor pentru firma respectivă. În momentul de față avem în cabinet toate tipurile de vaccin. Vreau să semnalez un fapt care nu ne pune într-o lumină favorabilă. În perioada 2016 -2019 în Uniunea Europeană au fost 74 de decese din cauza rujeolei, a pojarului, iar dintre acestea  64 au fost în România. Rujeola este în continuare în epidemie în România. Dacă părinți nu înțeleg să-și vaccineze copiii, se întâmplă astfel de nenorociri. Vaccinurile nu fac nimic altceva decât să prevină îmbolnăvirea, să prevină boli care pot fi grave și invalidante și Doamne ferește... pot duce la deces. Responsabilitatea din partea părinților trebuie să existe, pentru că un copil este un dar de la Dumnezeu de care trebuie să avem grijă”, a semnalat dr. Ileana Dumitrescu, membru al Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale