Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2015 00:20

Ieri, de Ziua Bibliotecarului din România și Ziua Mondială a Cărții,


A A

Sărbătoarea cărții la Târgoviște

Sărbătoarea cărții la Târgoviște
Lansări de carte: "Cele două Românii" de Adrian Năstase și "O viață de preot trăită într-o viață de om" de Daniela Safta / Copiii s-au antrenat pe ritmurile dansurilor tematice, cu cărțile în mâini și

❚ Ziua a debutat cu un Flashmob și standuri de cărți special amenajate pe platoul Prefecturii, unde autorități județene și personalități culturale s-au alăturat zecilor de elevi ❚ În jurul prânzului, evenimentul editorial care a umplut până la refuz sala de conferințe a Bibliotecii județene a fost lansarea volumului „Cele două Românii”, în prezența autorului: prof.univ.dr. Adrian Năstase, fost ministru de Externe și prim-ministru ❚ Cartea este o riguroasă analiză științifică, juridică și politică a statului nostru în perioada de tranziție ❚ După amiaza a continuat cu lansarea cărții „O viață de preot trăită într-o viață de om”, autor Daniela Elena Safta și cu cafeneaua ANBPR

PETRE DRĂGUȚOIU


Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița a organizat ieri o salbă de acțiuni cu publicul dedicate Zilei Bibliotecarului din România și Zilei Mondiale a Cărții, sărbătorite pe 23 aprilie. Programul a fost deschis într-un mod inedit, la ora 10.00, pe platoul Prefecturii din Târgoviște, cu un Flashmob de promovare a lecturii, printre standurile de cărți aflându-se și Agnes Errich, directorul Bibliotecii, Ioan Marinescu - prefectul județului, Adrian Țuțuianu - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de alte oficialități, dar și de un numeros public, mulți elevi, bibliotecari, muzeografi, dascăli, scriitori și jurnali ști. Într-o atmosferă entuziastă, copiii s-au antrenat pe ritmurile dansurilor tematice, cu cărțile în mâini și îndemnuri la lectură.

 

„Cele două Românii” ale lui Adrian Năstase

Câteva ore mai târziu, în sediul Bibliotecii Județene, a urmat un eveniment editorial: lansarea volumului „Cele două Românii”, autor prof.univ.dr. Adrian Năstase, fost ministru de Externe și prim-ministru al României până în anul 2004. Sala de conferințe a Bibliotecii a fost neîncăpătoare, au participat oameni politici, cercetători științifici, cadre didactice, oficialități județene.

Reuniunea a fost deschisă de directorul Bibliotecii, referindu-se la personalitatea plurivalentă a lui Adrian Năstase în domeniile învățământului superior, al cercetării juridice, diplomatice și politice. Merită amintit că pe perioada mandatului său de prim-ministru România a intrat în NATO și a făcut pașii esențiali pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Au mai vorbit despre autor și despre volumul „Cele două Românii” av. Sache Neculaescu - președintele Baroului de Avocați Dâmbovița, președintele CJD Adrian Țuțuianu, jr. Claudia Gilia, președintele Organizației de Femei PSD. „Cele două Românii” este o lucrare analitică, științifică, a perioadei de tranziție a statului de drept, cu instituțiile sale reprezentative, ale politicii interne și externe. Pregătirea juridică și științifică, puterea de analiză și sinteză, cunoașterea societății românești, viziunea omului politic i-au permis lui Adrian Năstase să realizeze conexiuni viabile la toate problemele antevorbitorilor.

Domnia sa a menționat etapele fundamentale parcurse de societatea românească în perioada de tranziție în domeniile: economic, învățământ, sănătate, cultură, cercetare științifică, în context internaționale. S-a mai referit la puterile reprezentative în stat, la necesitatea separării acestora prin Constituție.

 

Lansări de carte, expoziții, concert

Programul special dedicat Zilei Bibliotecarului din România și Zilei Mondiale a Cărții a continuat, la ora 17.00, cu lansarea volumului „O viață de preot trăită într-o viață de om”, autor Daniela Elena Safta, nora preotului Gheorghe Safta, eroul cărții. Despre lucrare au vorbit pr.conf.univ.dr. Florea ªtefan, pr.conf.univ.dr. Ion Stoica și pr.conf.univ.dr. Alin Pleșa. S-a subliniat că ea este o cronică la zi din copilăria, școală, apostolatul în învățământ, credință și biserică ale preotului Gheorghe Safta.

Mai amintim din pleiada de manifestări organizate ieri de Biblioteca Județeană: expoziția de fotografie „Foto jurnalism” (coordonator Pompiliu Alexandru), cafeneaua ANBPR - cu dialoguri, proiecte și schimburi de opinii între oameni de cultură în domeniu, scriitori, jurnaliști, iar spre seară - un frumos program artistic susținut de Ansamblul „Chindia” al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale