Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.06.2024 00:15

Consecințele se vor vedea în perioada următoare


A A

Salariul minim european a fost adoptat în România

Salariul minim european a fost adoptat în România

România a adoptat salariul minim european! Proiectul, care a fost aprobat recent în Guvern, prevede ca leafa minimă să nu fie mai mică de 50% din salariul mediu brut. Specialiștii spun că prin această măsură se încearcă majorarea veniturilor în toate țările europene la un nivel optim, lucru care poate avea și efecte negative asupra micilor afaceri din țările cu economii mai puțin performante, care nu vor putea să susțină aceste creșteri.

În acest sens, președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a declarat că salariul minim, chiar și european, nu poate să crească din promisiuni politice, ci doar susținut de situația economică. De la 1 iulie 2024, salariul minim se majorează de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, majorare de care vor beneficia 1,8 milioane de angajați.

„Ca să ajungem la nivelul Germaniei cu salariul minim trebuie să ajungă și economia la acel nivel. Altfel nu se va putea niciodată. Din promisiuni politice nu are cum să crească salariul, ci doar susținut de situația economică. În momentul de față eficiența economică la noi, balanța între import și export, ceea ce producem nu ne permite să ajungem la acel nivel, dar ușor - ușor, dacă ne uităm într-un istoric, salariul mediu și salariul minim crește. Numai că ne-am dori să meargă mai repede puțin dar asta depinde foarte mult de investiții, de ce sprijin primesc producătorii în mod deosebit”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj
Schimbările climatice afectează vegetația în Dâmbovița
Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare
Proiect de asfaltare a infrastructurii rutiere
Investiții majore pentru dezvoltarea localității
APIA Dâmbovița a făcut plăți în valoare de peste 178 milioane lei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale