Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2014 00:10

Ședința suspendată ieri la CJ Dâmbovița îi încurcă pe organizatorii Campionatului European


A A

S.O.S. majoretele!

S.O.S. majoretele!
Majoretele Alinei Dumbravă, în așteptarea Campionatului European de la Târgoviște

❚ Costurile acestei competiții europene se ridică la aproximativ 160.000 de lei noi, adică 1,6 miliarde lei vechi ❚ Doar 16 aleși județeni au fost prezenți ieri în sala de ședințe, iar întâlnirea a picat din start, din lipsă de cvorum. Consiliul Județean Dâmbovița ar fi trebuit să aloce 30.000 de lei ❚ „Organizarea nu depinde în exclusivitate de susținerea CJD”, ne-a transmis Alina Dumbravă, consilier primar pe organizare de evenimente ❚ „Pot să vă spun doar că urmează o rectificare bugetară. Depinde de consilierii locali”, a mai spus Alina Dumbravă în legătură cu situația banilor care urmează să vină de la CLM Târgoviște

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Campionatul European de Majorete este competiția care, în perioada 11–14 septembrie, va paraliza centrul Târgoviștei. Ieri, a primit o lovitură puternică. Aceasta a fost resimțită din plin de ceilalți parteneri care trebuie să asigure proiecția bugetară, Primăria Târgoviște și Asociația Club Sportiv Dracula’s Girls. Ca să ne facem o idee, costurile acestei competiții europene se ridică la aproximativ 160.000 de lei noi, adică 1,6 miliarde lei vechi. Finanțarea era defalcată în felul următor: 90.000 lei – Primăria Târgoviște, 40.000 lei – ACS Dracula’s Girls și 30.000 lei – Consiliul Județean Dâmbovița.

Majorete și politică

Ieri, la prânz, era programată ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița. Numai că socotelile organizatorilor concursului de majorete nu s-au potrivit deloc cu cele din târgul consilierilor. Practic, doar 16 aleși județeni au fost prezenți ieri în sala de ședințe, iar ordinara a picat din start, din lipsă de cvorum. Membrii PDL și PNL au boicotat ședința, fapt care a atras furia lui Adrian Țuțuianu. Președintele CJ Dâmbovița a reprogramat ședința, cu aceeași ordine de zi, pentru sâmbătă, 6 august, ora 8.00. Dacă nici atunci nu se va ține, Țuțuianu va mai încerca o dată, însă pentru concursul de majorete s-ar putea să fie prea târziu.

„Organizarea nu depinde în exclusivitate de susținerea CJD. Însă, dacă banii nu vor veni, va scădea calitatea evenimentului, din cauza lipsei de fonduri. Consilierii s-au arătat interesați de acest eveniment, de-asta a și ajuns pe ordinea de zi. E un eveniment care aduce peste 5 miliarde lei vechi în oraș. În orice caz, cei peste 1.600 de oameni tot vor veni în Târgoviște”, ne-a transmis Alina Dumbravă, consilier primar pe organizare de evenimente. Consiliul Județean Dâmbovița ar fi trebuit să aloce 30.000 de lei, iar proiectul, aflat pe poziția a 8-a în ceea ce privește ordinea de zi, suna în felul următor: „proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între Județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, Municipiul Târgoviște prin Consiliul Local Municipal Târgoviște și Clubul Sportiv Dracula Târgoviște, în vederea organizării Campionatului European de Majorete – ediția a XVI-a”.

Ce semne vin din partea Primăriei?

Pe tabloul proiecției bugetare a evenimentului, „grosul” urma să fie susținut de Primăria Târgoviște. Însă, nici de aici nu a fost alocat niciun ban din cei 90.000 de lei. Acest lucru ar urma să fie făcut în următoarea ședință de consiliu local, fie ordinară sau extraordinară. „Deocamdată, nu pot să confirm nimic. Pot să vă spun doar că urmează o rectificare bugetară. Depinde de consilierii locali”, a mai spus Alina Dumbravă. De asemenea, bugetul competiției europene urmează să fie completat și cu o contribuție în valoare de 40.000 de lei din partea Asociației Club Sportiv Dracula’s Girls. „Da, acest club are banii și îi va pune la dispoziție”, a confirmat Alina Dumbravă. Însă, mai există o întrebare: de unde au ajuns banii în vistieria Dracula’s Girls?

Proiecția bugetară:

CLM: 90.000

CJD: 30.000

ACS Dracula’s Girls: 40.000

Total: 160.000 (16 miliarde lei vechi)

● sumele sunt exprimate în lei noi



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale