Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:15

Direcția Silvică efectuează control anual pentru asigurarea dezvoltării durabile


A A

Regenerarea pădurilor în Dâmbovița

Regenerarea pădurilor în Dâmbovița

Controlul anual al regenerărilor pădurilor din județul Dâmbovița, desfășurat de experții Direcției Silvice, a devenit o tradiție în eforturile de împădurire și regenerare a fondului forestier. Această evaluare detaliată realizată de specialiști este crucială pentru asigurarea unei dezvoltări sănătoase și sustenabile a pădurilor din zonă.

Acest control anual reprezintă o etapă-cheie în gestionarea silviculturii, permițând identificarea necesităților specifice pentru întreținerea și dezvoltarea puieților forestieri plantați în campaniile anterioare de împădurire. Activitățile ulterioare pot include completări, îngrijire și alte acțiuni menite să sprijine creșterea sănătoasă și independentă a noilor păduri, până când acestea ating starea de masiv forestier. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, prin responsabilii săi cu silvicultura, își asumă angajamentul de a efectua acest control anual până la data de 30 noiembrie, acoperind întreaga rețea de direcții silvice.

În contextul acestei inițiative, reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița au subliniat succesul ultimilor cinci ani, evidențiind că Romsilva a reușit să regenereze 72.545 de hectare de pădure în fondul forestier deținut de stat. Această cifră include atât regenerare naturală (48.217 hectare), cât și lucrări de împădurire (24.328 hectare), cu un impresionant total de 132,9 milioane de puieți forestieri plantați. Aceste eforturi contribuie semnificativ la protecția și conservarea mediului în România. Romsilva administrează în prezent 3,13 milioane de hectare de păduri, reprezentând aproximativ 48% din suprafața împădurită a țării.

De asemenea, furnizează servicii silvice pentru încă un milion de hectare de păduri aflate în diverse forme de proprietate. Remarcabil este faptul că 80% din pădurile proprietatea publică a statului au certificarea managementului forestier în standard internațional, garantând o abordare sustenabilă și responsabilă în gestionarea resurselor forestiere.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare
Proiect de asfaltare a infrastructurii rutiere
Investiții majore pentru dezvoltarea localității
APIA Dâmbovița a făcut plăți în valoare de peste 178 milioane lei
474 de locuri de muncă vacante
Plan de formare profesională în Dâmbovița
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale