Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.07.2024 00:14

În luna mai 2024, în evidențele AJOFM Dâmbovița,


A A

Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%

Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 5219 șomeri (din care 2594 femei), rata șomajului fiind de 3,06 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,02 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,04 pp.

Din totalul de 5219 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1229 erau beneficiari de îndemnizație de șomaj, iar 3990 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 825 șomeri provin din mediul urban și 4394 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (35,2 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 33,7 % din totalul șomerilor înregistrați. 16,1 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,2 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 2,8 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1065 persoane foarte greu ocupabile, 1965 greu ocupabile, 1965 mediu ocupabile, iar 140 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj
Schimbările climatice afectează vegetația în Dâmbovița
Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare
Proiect de asfaltare a infrastructurii rutiere
Investiții majore pentru dezvoltarea localității
APIA Dâmbovița a făcut plăți în valoare de peste 178 milioane lei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale