Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.06.2024 00:19

La alegerile locale din 9 iunie 2024,


A A

PSD Dâmbovița, în topul electoral național

PSD Dâmbovița, în topul electoral național

*„La Consiliul Județean, votul politic obținut de echipa condusă de Corneliu Ștefan a obținut aproape 60%, suntem numărul 2 în România” (Titus Corlățean, senator, prim vicepreședinte PSD Dâmbovița)

 

Primarii social-democrați care au câștigat alegerile locale din 9 iunie 2024 au fost prezenți, ieri, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, prima de după acest scrutin electoral, alături de  conducerea partidului formată din Corneliu Ștefan- președinte, senator Titus Corlățean - prim vicepreședinte, Cristian Stan – secretar general, deputat Carmen Holban - președinta OFSD Dâmbovița, Luciana Cristea - președinta OFSD Târgoviște. Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat echipa câștigătoare a alegerilor din județ, dar și de la nivel național, pentru că Dâmbovița se află pe un onorant loc II în țară, după Organizația PSD Olt. De asemenea, Corneliu Ștefan a mulțumit dâmbovițenilor pentru încrederea acordată.

„Așa arată o echipă câștigătoare! Vreau să mulțumesc tuturor dâmbovițenilor, tuturor colegilor, vreau să mulțumesc tuturor pentru scorul pe care l-am avut, cel mai mare scor al unui partid politic din istoria județului Dâmbovița. Pentru prima dată în istoria județului Dâmbovița, a fost ales un președinte al Consiliului Județean de două ori la rând pe vot uninominal, pentru prima dată în istoria județului Dâmbovița, un partid politic a avut un scor de aproape 60% la votul politic. Am avut o victorie categorică pe 9 iunie în județul Dâmbovița. Legat de rezultatele alegerilor din 9 iunie, Partidul Social Democrat a câștigat în 65 de localități, avem 65 de primari din partea PSD, Partidul Național Liberal are 20 de primari, AUR a câștigat într-o localitate, Alianța Dreapta Unită într-o localitate și 2 primari independenți. La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița am avut 134.240 de voturi, mai avem câteva secții care nu s-au închis nici la această oră, avem cu aproape 31.000 de voturi peste scorul din 2020. La nivelul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița avem 134.525 de voturi, 34.000 de voturi în plus față de 2020.  La nivelul CJD o să obținem cu 30% în plus la număr de mandate față de 2020. Eu cred că PSD o să obțină 22 de mandate, PNL 9 mandate, AUR 3 mandate. Cam acesta va fi scorul final, după ce se va termina numărătoarea și vom vedea și distribuția pe număr de mandate și redistribuirea mandatelor care nu au fost validate de către partidele care nu au îndeplinit pragul la nivelul Consiliului Județean. Legat de alegerile europarlamentare, Alianța PSD-PNL a avut 64.09% în județul Dâmbovița. Dacă facem o comparație cu scorul obținut de PSD, de aproape 60%, este foarte clar, prima concluzie, colegii noștri din alianță, în coșul general, au venit cu mai nimic față de ceea ce a obținut PSD. Munca noastră a început de ieri în fiecare localitate locală. 9 iunie a fost doar o victorie de etapă pentru că de ieri în toate localitățile din județul Dâmbovița continuă proiectele de la nivelul unităților administrativ teritoriale, la nivelul județului Dâmbovița și vom continua proiectele de anvergură din județ”, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

„80,23% este cel mai mare scor din România.

Oamenii au votat performanța administrativă și politică”

(Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei)

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, care a obținut un scor istoric, de peste 80%, a mulțumit târgoviștenilor pentru votul acordat cărora le promite că va continua parcursul deosebit de dezvoltare a orașului.

„Campioni suntem cu toții! Vreau să mulțumesc, în primul rând, târgoviștenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Este o încredere fără precedent, dacă ne raportăm atât la scorul obținut pentru funcția de primar, 80,23%, scor care la nivelul unui municipiu reședință de județ este mai rar întâlnit. La aceste alegeri este cel mai mare scor din România și sunt mândru că în această ECHIPĂ am reușit să ne bucurăm de o încredere atât de importantă din partea oamenilor. De asemenea, pe scorul politic discutăm de undeva la 64%- 65% pe Consiliul Local, ceea ce înseamnă din nou un procent foarte mare, mai ales că lucrul acesta vine după două mandate complete. Asta înseamnă că oamenii au votat în cunoștință de cauză și au votat performanța administrativă și politică pe care am realizat-o. Ca și structură politică a Consiliului Local, PSD are 14 mandate de consilier local, PNL are 3 mandate, ADU are 2 mandate, AUR are 2 mandate. Asta înseamnă că este o majoritate de două treimi a Partidului Social Democrat în Consiliul Local Municipal Târgoviște și sunt întrunite toate condițiile pentru a continua parcursul deosebit pe care l-am avut”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei.

 

„Corneliu Ștefan a obținut un scor mai înalt decât votul politic la CJD 

și acesta, vă reamintesc, înainte de redistribuire”

(senator Titus Corlățean, prim-vicepreședinte PSD Dâmbovița)

Senatorul Titus Corlățean, prim vicepreședintele PSD Dâmbovița, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, a caracterizat momentul ca fiind unul cu totul special, un moment de bilanț și de mare satisfacție pentru social democrații dâmbovițeni.

„Suntem într-un scor istoric și trebuie să știți pentru că se fac diferitele ierarhii, chiar dacă încă mai sunt date de procesat, suntem în clipa de față la nivelul scorului politic la nivel național, aproape la egalitate cu locul I, care este Oltul, din raportările pe care le avem de la Kiseleff, suntem la 0,5%. La Consiliul Județean, votul politic obținut de echipa condusă de Corneliu Ștefan a obținut aproape 60%, suntem numărul 2 în România. Președintele, în mod firesc, Corneliu Ștefan, a obținut un scor mai înalt decât votul politic la CJD  și acesta, vă reamintesc, înainte de redistribuire. Vor fi procente care vor crește scorul politic al PSD Dâmbovița în Consiliul Județean”, a transmis prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitor
Sală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale