Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2023 00:17

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, prin eforturile unui ONG,


A A

Proiectul de Dotare și Modernizare a Terapiei Intensive Neonatale

Proiectul de Dotare și Modernizare a Terapiei Intensive Neonatale

Un nou proiect de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost anunțat de ACV Romania/ Asociația Cristi Vasiliu. Acest proiect, cu o valoare totală de peste 500.000 de lei, reprezintă răspunsul asociației la statisticile alarmante care plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile.

În anul 2022, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost locul unde 1.663 de nou-născuți grav bolnavi, din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Ialomița, Prahova au primit îngrijiri în primele lor zile de viață. Această cifră reprezintă nu doar un număr, ci o mărturie a rolului vital pe care îl joacă această secție în oferirea de îngrijiri specializate pentru cei mai mici și vulnerabili membri ai comunității noastre.

Aceste noi dotări vor reprezenta un avans semnificativ în calitatea îngrijirii medicale oferite nou-născuților internați în secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Obiectivul nostru central este de a îmbunătăți performanța și siguranța în procesul de îngrijire.

Dr.Anca Georgescu, șef secție Neonatologie SJU Târgoviște: „Sprijinul ACV România în demersul de a ridica nivelul de dotare al Secției de Neonatologie a SJU Târgoviște este un ajutor nesperat în această perioadă complicată din punct de vedere financiar pentru sistemul de sănătate. Timpul nu are răbdare cu noi. Micuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implica pregătire profesională, lucrul în echipă și dotări de top. De aceea implicarea ACV România este deosebit de importantă. Intervenția medicală la timp, sprijinită  de suportul tehnic  - echipamentele - fac la propriu diferența dintre viață și moarte”.

Secția spitalului din Târgoviște are un număr total de 50 de paturi, dintre care 30 în sectorul rooming-in, 10 paturi în sectorul prematuri și 10 paturi în sectorul terapie intensivă nou-născuți. În anul 2022, totalul nașterilor din secție a fost de 1.663, dintre care 156 au fost prematuri și 246 de nou-născuți care au necesitat terapie intensivă. Dintre pacienții de la terapie intensivă, 43 de bebeluși au necesitat ventilare mecanică, iar șase, care aveau malformații cardiace și digestive, au fost transferați către alte secții.

 

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La 105 ani de la Marea Unire (I)
Modernizare energetică la Târgoviște
Târgoviștea strălucește din nou în luminițele sărbătorilor de iarnă
Drumul județean DJ 712 A Runcu - Râu Alb, aproape gata
Sărbătorile de iarnă, cu forțele de ordine în stradă
O Românie mândră
Ziua Națională a României la Târgoviște
„Donează sânge, salvează o viață!”
Județul Dâmbovița, reprezentat la Comitetului European al Regiunilor
Medicul pneumolog Ion Barbilian s-a retras din activitate, după 53 de ani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale