Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.02.2015 00:20

Ieri, printr-un raport al activității, conducerea instituției a prezentat…


A A

Proiecte și programe în derulare la Biblioteca Județeană

Proiecte și programe în derulare la Biblioteca Județeană
Agnes Erich - Directoarea Bibliotecii Județene și Alexandru Ștefănescu - șef Servicii Relațiile cu Publicul au prezentat programul instituției

❚ Dintre activitățile bibliotecii, un rol aparte îl ocupă interesul pentru restaurarea și prezervarea colecției de carte bibliofilă, ceea ce presupune amenajarea unui depozit, curățarea cărților, restaurarea cărților de patrimoniu

PETRE DRĂGUȚOIU


Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița a găzduit, ieri, conferința de presă a instituției. Scopul întâlnirii cu presa locală a fost prezentarea principalelor activități desfășurate în 2014, dar și programul stabilit pentru acest an. Directorul instituției, prof.univ.dr. Agnes Erich, a făcut o scurtă prezentare a celor importante proiecte pe care Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița le-a adăugat în palmares.

Au fost menționate: „Participă, citește, câștigă”, inițiat de Fundația „Mereu Aproape”; „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”; „Bibliotecar. Aptitudini pentru Bibliotecarul Modern”; „Ineli-Balkans”; „Europe Direct Târgoviște”; „Program de reabilitare a spațiilor Bibliotecii Comunale Crângurile”; „Bunica online”; „Cetățenii europeni își aleg reprezentanții în mod responsabil!”; „Rețea de centre de educație non-formală pentru viața în mediul rural din Dâmbovița”.

 

Biblioteca județeană are aproape 10.000 de abonați

În 2014, aproape 8.429 de dâmbovițeni au fost atrași de colecția variată de cărți aflată în posesia bibliotecii. În jur de 2.458 de tineri și-au făcut un abonament pentru a avea acces la colecția de cărțile bibliotecii, iar alți 5.971 și-au „reînnoit” pasiunea pentru citit. În ciuda faptului că tot mai puțini tineri din ziua de azi învață sau se documentează la bibliotecă, numărul acestora este semnificativ la nivelul județului. Conform datelor prezentate, cel mai mare interes pentru lectură îl au elevii și studenții (5.861 elevi și 933 studenți), dar nu trebuie neglijată nici dorința de a se documenta a celor trecuți de vârsta a doua (991 abonați între 26-40 ani și 898 abonați peste 61 ani).

În ceea ce privește „Programul de organizare de manifestări științifice și profesionale tematice de bază”, directorul instituției, Agnes Erich, le-a subliniat pe cele mai reprezentative, respectiv „Ziua Culturii Naționale”, „24 ianuarie 1859 în conș- tiința românilor”, „Zilele Bibliotecii I.N. Rădulescu Dâmbovița”, „Salonul editorial I.H. Rădulescu Dâmbovița”, Ediția a XIII-a, „Școala Altfel”, „Vacanță la bibliotecă”, „Moștenirea Văcăreștilor”. Execuția bugetară în perioada 2014, structurată pe venituri și cheltuieli, reprezintă 1.481.000 lei (buget aprobat) și 1.315.107 lei (buget realizat).

 

Proiecte noi pentru 2015

Programele pentru anul 2015 cuprind dezvoltarea serviciilor de informatizare ale bibliotecii și diversificarea, adecvarea permanentă a politicilor de achiziții pentru optimizarea cerințelor de lectură a utilizatorilor structurate pe tipuri mici, medii, mari. Și în acest an, manifestările științifice și profesionale tematice, aflate pe agenda Bibliotecii „I.H. Rădulescu”, vor fi continuate.

Dintre activitățile bibliotecii, un rol aparte îl ocupă interesul pentru restaurarea și prezervarea colecției de carte bibliofilă, ceea ce presupune amenajarea unui depozit, curățarea și restaurarea cărților de patrimoniu. Dr. Alexandru Ștefănescu, șef Servicii Relațiile cu Publicul al instituției, s-a referit la un program viitor de informatizare și de valorificare a Colecției Speciale cu carte de patrimoniu, inclusiv prin editarea unui album. Un exemplu de carte de patrimoniu este „Biblia de la București”, din anul 1688.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale