Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.12.2012 00:17

De ieri, la Târgoviște, Crucea Roșie Română și filiala județeană a Crucii Roșii au deschis oficial


A A

Programul „Banca de alimente” în Dâmbovița

Programul „Banca de alimente” în Dâmbovița

❚ La eveniment au participat Mihaela Geoană, președintele Crucii Roșii, Margareta Pâslaru – membru de onoare al CRR; Iuliana Tudor – realizator TVR și ambasadoarea CRR, alături de parteneri din proiect, oficialități județene și ale CRR ❚ Sloganul programului „Banca de alimente” este „Hrănește un vis, o lume fără foame” și se adresează tuturor persoanelor vulnerabile, aflate în situații de dezastru și de criză

 

La sediul filialei județene de Cruce Roșie din Târgoviște, s-a deschis ieri oficial Programul „Banca de alimente” pentru Dâmbovița. În cadrul unei conferințe de presă, alături de conducerea filialei dâmbovițene – președintele Dorin Lăzărescu și directorul Gheorghe Popescu – au participat președintele Crucii Roșii Române, Mihaela Geoană; Margareta Pâslaru, membru de onoare al CRR; Iuliana Tudor, ambasadorul CRR, realizator TVR, și directorul general al CRR, Ioan Silviu Lefter.

 

Lor li s-au alăturat reprezentantul partenerului din proiect, Adina Tâmplaru, și reprezentanți ai oficialităților județene – vicepre- ședintele CJD Gabriel Grozavu și secretarul CJD, Ivan Ivanoff. Proiectul „Banca de alimente” se adresează persoanelor vulnerabile, aflate în situații de dezastre și de criză. Este o inițiativă a Crucii Roșii preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în țări din Uniunea Europeană, în SUA și Canada. „Banca de alimente” presupune stocarea de alimente greu perisabile în depozitele Crucii Roșii, prin donații sau sponsorizări, urmată de distribuirea lor câtre persoanele vulnerabile.

 

Sloganul campaniei: „Hrănește un vis, o lume fără foame”

Președintele CRR, Mihaela Geoană, a declarat că proiectul „Banca de alimente” a fost o idee pe care Margareta Pâslaru a adus-o, a văzut-o și la care a lucrat în SUA.

„Este o idee pe care am preluat-o împreună, am adoptat- o și în 2009 am putut să o lansăm în România. A fost lansată în parteneriat cu Televiziunea Română. Iuliana Tudor a fost susținătoarea noastră și luptă în continuare pentru «Banca de alimente ». A fost deschisă alături de trei parteneri. Prin acest proiect, oferim o șansă celor care doresc să îi ajute pe cei ce au nevoie. Sunt familii numeroase, cu venituri reduse, persoane cu dizabilități, bătrâni singuri, tineri care au posibilități materiale reduse, beneficiarii fiind aleși pe bază de anchetă socială”.

Rezultatele obținute în proiect după trei ani de funcționare sunt grăitoare: au fost strânse 553 tone de alimente și au fost ajutate peste 81 de mii de familii. În cadrul proiectului „Banca de alimente” au participat peste 11 mii de voluntari care au totalizat peste 50 mii de ore de voluntariat. „Este foarte important să fie ambele elemente: alimente cât mai multe, dar și bani să le putem sorta, depozita și distribui”, a subliniat Mihaela Geoană.

 

Trist, dar adevărat!

Vicepreședintele CJD a adresat felicitări voluntarilor CRR și i-a asigurat pe cei implicați în proiect de toată susținerea Consiliului Județean:

„Vă felicit pentru proiect. Mi-aș dori să trăiesc într-o Românie în care cât mai puțini oameni să aibă nevoie de alimente. Nu este o țară normală atunci când un om, după ce a muncit o viață, iese la pensie și trebuie să primească unele lucruri, pentru că nu-i ajunge acea pensie”, a declarat Gabriel Grozavu, care a criticat în acest context „clasa politică”, din care, a spus, „fac parte și eu”: „Este umilitor pentru unii oameni, să ajungă la o vârstă în care să aș- tepte un ajutor sufletesc și să aibă nevoie de câteva kilograme de alimente”, a adăugat Gabriel Grozavu, care s-a angajat că va acționa ca voluntar.

În cadrul reuniunii de deschidere a Programului „Banca de alimente”, au mai susținut alocuțiuni: Iuliana Tudor, Margareta Pâslaru, Dorin Lăzărescu, Adina Tâmplaru și reprezentantul Arhiepiscopiei Târgoviște, Adrian Rada, care a adresat un mesaj din partea Î.P.S. Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei. Reprezentanții Crucii Roșii au participat ieri la implementarea proiectului „Banca de alimente” într-unul din magazinele partenere, asistând la primele donații.

 

 

 

 

 

 

Virgil Voinescu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale