Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.07.2024 00:13

În județul Dâmbovița, recolta de grâu este acceptabilă


A A

Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat

Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat

*„Producția este mai mică pentru că avem câteva zone unde a bătut grindina” *„Deci nu de la secetă avem producție mai scăzută, ci de la grindină au fost producții mai mici care au coborât producția pe județ”

 

La nivelul județului Dâmbovița, 70-80% din suprafața cultivată cu grâu a fost deja recoltată, producția obținută până acum fiind una acceptabilă, de 3655 kg/ha. Producția este ceva mai mică decât cea înregistrată anul trecut, cauza principală fiind nu seceta, ci grindina căzută în mai multe localități, fenomen care a dus la diminuarea recoltei. Viorel Cigăran, șef serviciu la Direcția Agricolă Dâmbovița ne-a declarat că de câțiva ani buni culturile de toamnă scapă de secetă, pentru că aceasta începe să se manifeste cam în momentul în care aceste culturi intră la treierat.

„Grâul este recoltat peste 70%, aproape spre 80% din suprafață. În raportarea de săptămâna trecută producția medie a ieși la 3655 kg. Eu zic că este o producție acceptabilă. Una bună ar fi trebuit să fie la peste 4000 - 4500 kg. Producția este mai mică pentru că avem câteva zone unde a bătut grindina. Deci nu de la secetă avem producție mai scăzută, ci de la grindină au fost producții mai mici care au coborât producția pe județ. Avem 7-9 localități (Tărtășești, Ciocănești, Crevedia Potlogi…) unde a bătut grindina care a diminuat producția. Ținând cont de an, producția este acceptabilă. Sigur ar fi fost peste 4000 kg/ha dacă nu bătea grindina. De câțiva ani de zile culturile de toamnă scapă, pentru că seceta cam acum se manifestă…”, ne-a declarat Viorel Cigăran, șef serviciu Direcția Agricolă Dâmbovița.

Producțiile obținute până în momentul de față, la nivelul județului Dâmbovița, sunt următoarele: Grâu – 3655 kg/ha; Triticale (hibrid de grâu și secară) – 3463 kg/ha; Orz – 3579 kg/ha; Orzoaica de toamnă – 3700 kg/ha; Orzoaica de primăvară – 3000 kg/ha; Ovăz – 2400 kg/ha; Rapița – 2200 kg/ha.

 


Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social
113 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale