Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
21.08.2023 00:14
Secretarul de stat, Sorin Ion, explică...
Primele obstacole de la Bac-ul digitalizat
*Prof. Sorin Ion subliniază că acum, datorită sistemului digital, se poate evalua cu exactitate nivelul de răspuns pentru fiecare subpunct al unui subiect în cadrul unei întregi generații
Ștefan Khalil
Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița, este coordonatorul proiectului de digitalizare a evaluărilor. Într-o intervenție recentă, acesta a explicat erorile și sincopele apărute în ziua examenului, oficialul punctând faptul că sunt normale la început.
Într-un pas hotărât spre modernizarea sistemului educațional, Ministerul Educației a pus în mișcare proiectul de digitalizare a evaluărilor sub coordonarea secretarului de stat, Sorin Ion. Acest proiect inovator vizează transformarea modului în care sunt gestionate și corectate lucrările de examen, aducând beneficii semnificative atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
Un punct esențial al proiectului este posibilitatea de a obține o perspectivă detaliată asupra performanțelor elevilor la nivel național. Sorin Ion subliniază că acum, datorită sistemului digital, se poate evalua cu exactitate nivelul de răspuns pentru fiecare subpunct al unui subiect în cadrul unei întregi generații.
„Nu e chiar o surpriză, pentru că atâta vreme cât într-o astfel de acțiune sunt implicați mii de oameni, avem două riscuri – eroarea tehnică și eroarea umană, dar toate au fost luate în calcul la ora la care vorbim. Absolut toate lucrările sunt încărcate în platformă, inclusiv cele câteva care au constituit subiect de rezervă. Știți că atunci când elevul are o problemă îndreptățită în urma căreia n-a putut să ajungă la examen, poate susține examenul după ora prânzului, după ce s-a terminat prima sesiune, primește alte subiecte. Inclusiv acele lucrări, în acest moment, sunt în platformă. Repet, ne așteptam să mai fie probleme pe alocuri cu internetul sau echipamentele să mai dea bătăi de cap unora dintre operatorii din săli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitalăBursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră
Editorial
La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
