Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.08.2023 00:14

Secretarul de stat, Sorin Ion, explică...


A A

Primele obstacole de la Bac-ul digitalizat

*Prof. Sorin Ion subliniază că acum, datorită sistemului digital, se poate evalua cu exactitate nivelul de răspuns pentru fiecare subpunct al unui subiect în cadrul unei întregi generații

 

Ștefan Khalil


Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița, este coordonatorul proiectului de digitalizare a evaluărilor. Într-o intervenție recentă, acesta a explicat erorile și sincopele apărute în ziua examenului, oficialul punctând faptul că sunt normale la început.

Într-un pas hotărât spre modernizarea sistemului educațional, Ministerul Educației a pus în mișcare proiectul de digitalizare a evaluărilor sub coordonarea secretarului de stat, Sorin Ion. Acest proiect inovator vizează transformarea modului în care sunt gestionate și corectate lucrările de examen, aducând beneficii semnificative atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Un punct esențial al proiectului este posibilitatea de a obține o perspectivă detaliată asupra performanțelor elevilor la nivel național. Sorin Ion subliniază că acum, datorită sistemului digital, se poate evalua cu exactitate nivelul de răspuns pentru fiecare subpunct al unui subiect în cadrul unei întregi generații.

„Nu e chiar o surpriză, pentru că atâta vreme cât într-o astfel de acțiune sunt implicați mii de oameni, avem două riscuri – eroarea tehnică și eroarea umană, dar toate au fost luate în calcul la ora la care vorbim. Absolut toate lucrările sunt încărcate în platformă, inclusiv cele câteva care au constituit subiect de rezervă. Știți că atunci când elevul are o problemă îndreptățită în urma căreia n-a putut să ajungă la examen, poate susține examenul după ora prânzului, după ce s-a terminat prima sesiune, primește alte subiecte. Inclusiv acele lucrări, în acest moment, sunt în platformă. Repet, ne așteptam să mai fie probleme pe alocuri cu internetul sau echipamentele să mai dea bătăi de cap unora dintre operatorii din săli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC
Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat
Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște
Conferința „Rolul comunității în prevenirea și combaterea recidivismului”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale