Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.10.2023 00:12

După agitația din perioada tragediei de la Crevedia, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

Prezentare firavă la donarea de sânge

Prezentare firavă la donarea de sânge

*„Nu este bine să doneze lumea numai sub impactul emoțional al știrilor, pentru că cei mai mulți nu se mai întorc să doneze”

 

O situație ceva mai calmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, după perioada agitată din zilele în care a avut loc tragedia de la Crevedia, când centrul a fost luat cu asalt de donatori! Directorul instituției, medicul Iulia Stanciu ne-a declarat ieri că prezentarea la donare este mai redusă în aceste zile, cu doar 15-20 donatori pe zi, însă partea bună este că nici cererea de sânge nu a fost una mare, iar lucrul cel mai benefic este existența unor stocuri de sânge care pot fi folosite în caz de urgență.  

„Am avut niște stocuri, în urma recoltării masive după tragedia de la Crevedia, lucrurile s-au mai echilibrat puțin, s-au echilibrat în sensul că unele grupe s-au mai destabilizat la stocuri. Pe grupa zero încă avem stocuri. Cu cât donatorul se fidelizează cu atât poate să fie mai spornică punga, mai eficientă... La Centru de Transfuzie prezentarea este mai firavă acum, adică avem 15-20 de donatori pe zi. Sunt niște zile mai slabe dar ne-am descurcat... Nici cererea nu a fost așa mare... Informația care trebuie să ajungă este că noi ne bazăm pe donatorii fideli care vin de cel puțin 3 ori pe an, și de 2 ori pe an e bine, trebuie să se înțeleagă că nu e nevoie să fie al tău bolnav sau să cunoști numele pacientului pentru că de sânge are cineva nevoie în fiecare oră... Se aprind când e vorba de un eveniment... Au stat la coadă pentru Crevedia, au bătut din picioare spunând că ei donează pentru Crevedia și au donat pentru că așa au vrut”, ne-a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Transport ilegal de deșeuri, oprit de polițiști
Ziua Porților Deschise la noul sediu al Judecătoriei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale