Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.10.2023 00:12

După agitația din perioada tragediei de la Crevedia, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița,


A A

Prezentare firavă la donarea de sânge

Prezentare firavă la donarea de sânge

*„Nu este bine să doneze lumea numai sub impactul emoțional al știrilor, pentru că cei mai mulți nu se mai întorc să doneze”

 

O situație ceva mai calmă la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, după perioada agitată din zilele în care a avut loc tragedia de la Crevedia, când centrul a fost luat cu asalt de donatori! Directorul instituției, medicul Iulia Stanciu ne-a declarat ieri că prezentarea la donare este mai redusă în aceste zile, cu doar 15-20 donatori pe zi, însă partea bună este că nici cererea de sânge nu a fost una mare, iar lucrul cel mai benefic este existența unor stocuri de sânge care pot fi folosite în caz de urgență.  

„Am avut niște stocuri, în urma recoltării masive după tragedia de la Crevedia, lucrurile s-au mai echilibrat puțin, s-au echilibrat în sensul că unele grupe s-au mai destabilizat la stocuri. Pe grupa zero încă avem stocuri. Cu cât donatorul se fidelizează cu atât poate să fie mai spornică punga, mai eficientă... La Centru de Transfuzie prezentarea este mai firavă acum, adică avem 15-20 de donatori pe zi. Sunt niște zile mai slabe dar ne-am descurcat... Nici cererea nu a fost așa mare... Informația care trebuie să ajungă este că noi ne bazăm pe donatorii fideli care vin de cel puțin 3 ori pe an, și de 2 ori pe an e bine, trebuie să se înțeleagă că nu e nevoie să fie al tău bolnav sau să cunoști numele pacientului pentru că de sânge are cineva nevoie în fiecare oră... Se aprind când e vorba de un eveniment... Au stat la coadă pentru Crevedia, au bătut din picioare spunând că ei donează pentru Crevedia și au donat pentru că așa au vrut”, ne-a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social
113 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale