Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2023 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Presa sănătoasă, importantă pentru democrația Europei

Presa sănătoasă, importantă pentru democrația Europei

Mă bucur să revin în sala Parlamentului European, la invitația eurodeputatului Victor Negrescu, pentru o nouă ediție a Romanian Digital Day. În intervenția mea de ieri m-am referit la ecosistemul media din EU. Activez de aproape 25 de ani în acest sector și experiența de monetizare a unui brand de media este fantastică.

Companiile de media sunt în majoritatea cazurilor structuri mici, considerate IMM-uri. Modele de afaceri sunt diverse, dar crizele consecutive au pus acest sector în mare dificultate financiară. E interesant de privit media europeană și ca industrie. E important să avem o media sănătoasă, stabilă, pentru democrația Europei.

Este excelență inițiativa eurodeputatului Victor Negrescu de a organiza în incinta clădirii Parlamentului European de la Bruxelles a primei ediții a Romanian Digital Day. Digitalul românesc intră oficial în calendarul evenimentelor din capitala europeană, așa cum energia românească își făcea intrarea acum câțiva ani. Este important să avem și alte sectoare românești care au o astfel de abordare, sprijinite desigur de echipa eurodeputaților români.

Anul acesta este dedicat la nivel european competențelor. În acest sens, formarea digitală devine centrală pentru pregătirea cetățenilor în contextul tranziției tehnologice globale. Uniunea Europeană și-a fixat ținte ambițioase care reclamă un efort susținut și consolidat pentru atingerea obiectivelor privind competențele digitale. Complementar cu acest efort, Europa dorește să-și dezvolte autonomia strategică în domeniu, prin crearea unui ecosistem stabil și inovant european.

Așteptăm cu mult interes ediția viitoare a evenimentului digital, dar și mai important este să avem o abordare sustenabilă, de zi cu zi. Politicile europene sunt dinamice, evenimentele politice influențează constant abordările, iar fiecare țară membră UE urmărește în permanantă aceste dezvoltări.

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!
Nefertiti de... Cotroceni?!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale