Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro02.07.2024 00:15


A A

Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște

Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște

Începând cu anul școlar 2024-2025, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște va inaugura o nouă secție dedicată coregrafiei, disponibilă de la clasa a V-a. Acest proiect este inițiat de directorul instituției, profesorul Marian Dobrescu.

Am observat un interes crescut pentru dans și ne-am propus să oferim o dimensiune culturală acestei pasiuni. Deschiderea acestei secții face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. În viitor, ne dorim să adăugăm și o secție de Teatru și să reintroducem Designul vestimentar”, a declarat prof. Marian Dobrescu.

Pentru a pune în aplicare acest plan, conducerea liceului a colaborat cu profesoara coregraf Daniela Rotari, care a introdus baletul academic în Târgoviște acum 12 ani, insuflând copiilor pasiunea pentru balet și dans contemporan. Baletul este o formă de artă coregrafică ce necesită o disciplină riguroasă, fiind mai dificil de abordat comparativ cu alte stiluri de dans.

În acest context, noua secție de coregrafie debutează cu pași mici la Liceul „Bălașa Doamna”. Zilele trecute, patru candidate s-au prezentat la proba de aptitudini și au fost admise. În cadrul programului lor de studiu, elevele de la Coregrafie vor avea ore de dans clasic, ritmică și pian complementar, acestea din urmă fiind desfășurate individual.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale