Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2024 00:14

Pentru astăzi, în Dâmbovița,


A A

Prefectul Județului, avertizare de caniculă

Prefectul Județului, avertizare de caniculă
foto arhivă

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a emis un avertisment de cod portocaliu pentru temperaturi caniculare în data de 20 iunie 2024. Fenomenele vizate includ canicula și disconfortul termic ridicat, cu maxime ale temperaturii situându-se între 34 și 38 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în întreg județul.

În acest context, prefectul a făcut un apel către cetățeni pentru a lua măsuri de protecție împotriva căldurii extreme. Claudia Gilia a transmis următoarele recomandări pentru protejarea populației pe timpul caniculei: „Deplasări limitate: Se recomandă deplasările în primele ore ale dimineții sau seara, preferabil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul în spații dotate cu aer condiționat, cum ar fi magazinele și spațiile publice. Evitați aglomerațiile și expunerea la soare: Evitați efortul intens între orele 11:00 - 18:00.

Îmbrăcăminte adecvată: Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Hidratare corespunzătoare: Consumați între 1,5 și 2 litri de lichide pe zi, de preferință apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe. Alimentație sănătoasă: Mâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt, insistând pe produsele cu valoare calorică mică. Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr în cantitate mare și alimentele bogate în grăsimi, în special de origine animală. Alcoolul este de asemenea contraindicat.

Mențineți legătura cu persoanele vulnerabile: Verificați starea de sănătate a persoanelor în vârstă, a vecinilor și a persoanelor cu dizabilități, oferindu-le asistență ori de câte ori este necesar. Siguranța copiilor și animalelor de companie: Nu lăsați copiii sau animalele de companie singure în autoturisme. Consultați medicul: La cel mai mic semn de suferință, consultați medicul de familie. Persoanele cu afecțiuni cronice trebuie să își continue tratamentul conform indicațiilor medicului și să se consulte cu acesta pentru ajustarea schemei terapeutice în condiții de caniculă.

Ameliorarea condițiilor de muncă: Reduceți intensitatea și ritmul activităților fizice, alternând efortul dinamic cu cel static și perioadele de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite sau ventilate corespunzător” , a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Prefectul Claudia Gilia subliniază importanța respectării acestor măsuri pentru a preveni problemele de sănătate cauzate de temperaturile extreme.

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitor
Sală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale