Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2012 00:17

Doi iepuri dintr-un singur tun în bugetul public: bani la PROCOR și votul de aur la CJ Dâmbovița


A A

Prețul trădării lui Mihai Trifan: peste 10 miliarde

Prețul trădării lui Mihai Trifan: peste 10 miliarde

❚ În meciurile politice cu miză mare pentru tabăra PDL din CJD, consilierul județean Mihai Trifan (ex-PSD) a întors raportul majorității voturilor din Consiliul Județean Dâmbovița în favoarea Partidului Democrat-Liberal ❚ Firma PROGABI TRANSPORT SRL, a fetei lui Mihai Trifan, Gâdiuță Gabriela Doina, asociată până de curând chiar cu firma PROCOR, controlată de familia lui Florin Popescu, și-a umflat conturile cu peste 10 miliarde lei vechi din contracte cu Direcția de Asistență Socială și Consiliul Județean Dâmbovița ❚ Mihai Trifan (fost PSD până acum o lună, actual PDL!) deține inclusiv funcția de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), cu atribuții în gestionarea alegerilor, ceea ce îl face deosebit de important pentru echipa președintelui PDL și CJ Dâmbovița, Florin Popescu

 

Ultima ședință a CJ Dâmbovița, dinaintea alegerilor locale din acest an, s-a lăsat cu demisiile în bloc a consilierilor județeni USL. Picătura care a umplut paharul revoltei Opoziției din Consiliul Județean Dâmbovița, patronat de președintele PDL-ist Florin Popescu, a fost păstrarea consilierului județean Mihai Trifan la masa deliberărilor, deși acesta fusese exclus din PSD tocmai pentru „încălcări grave ale statutului, comportament tipic trădătorului și obediență slugarnică față de putere”.

 

Ex-PSD-istul Mihai Trifan a asigurat cvorumul ședinței Consiliului Județean, pentru ca proiectele atât de necesare puterii portocalii, pe ultima sută de metri electorală, să poată fi votate în bloc de consilierii județeni PDL. Un scenariu aproape identic se petrecuse și la începutul lunii aprilie, atunci când Mihai Trifan a asigurat cvorumul ședinței CJD, cu toate că liderii USL anunțaseră boicotarea ședinței, ca formă de protest față de abuzurile administrației PDL.

 

De asemenea, la sfârșitul anului 2011, atunci când USL avea nevoie de prezența lui Mihai Trifan pentru a asigura majoritatea Opoziției (în războiul împrumutului pentru Spitalul Județean), consilierul județean așa-zis USL a lipsit, pe motiv că fusese chemat la București în calitate de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Numeroasele trădări în momentele-cheie din lupta politică USL-PDL dusă la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița i-au determinat pe liderii PSD să-l excludă pe Mihai Trifan din partid. Astăzi, „Jurnal de Dâmbovița” vă prezintă în exclusivitate câteva dintre motivele pentru care Mihai Trifan și-a trădat colegii social-liberali.

 

PROCOR + GABRIELA TRIFAN = PROGABI TRANSPORT SRL

Legătura de afaceri dintre Mihai Trifan și președintele PDL al CJD, Florin Popescu, este prin firma PROGABI TRANSPORT SRL, înființată în 2004 de fiica lui Mihai Trifan, adică Gâdiuță Trifan Gabriela Doina, și firma PROCOR SA, deținută pe atunci de familia lui Florin Popescu. Acelora care nu știu de ce le sună cunoscut numele Gâdiuță, le spunem că este șeful Biroului juridic al Direcției Finanțelor Publice Dâmbovița și fratele lui Dragoș Gâdiuță, donator la PDL în 2009 cu 200 de milioane lei vechi.

 

Venirea la putere a Partidului Democrat-Liberal în 2008 a fost o rampă de lansare pentru firma PROGABI TRANSPORT SRL, care până atunci avea 1-2 salariați și cifre de afaceri modeste. Imediat după instalarea în funcția de președinte al CJD, Florin Popescu a vărsat peste 100 milioane lei vechi în conturile firmei de transport PROGABI, deși SC PROCOR SA, firma reprezentată cu puteri depline de tatăl președintelui CJD, era unul dintre acționari.

 

De asemenea, finul de cununie al lui Popescu, Gabriel Boriga, ajuns primar al Târgoviștei, i-a atribuit firmei PROGABI TRANSPORT SRL, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, un contract de peste 4,6 miliarde lei vechi, în luna februarie 2009, printr-o licitație la care firma fetei lui Mihai Trifan a participat… singură!

 

Sute de milioane de la CJD și miliarde de la CLM Târgoviște

Schema de „finanțare” din bani publici a firmei deținute de Gâdiuță Trifan Gabriela Doina și firma PROCOR SA a fost repetată și în anul 2012, chiar în luna trecută. Singura diferență este că, între timp, PROCOR s-a retras din firmă, lăsând-o pe fata lui Mihai Trifan „singură stăpânitoare” a societății finanțate cu bani grei din bugetul local. Astfel, în luna aprilie 2012, adică exact în luna ultimei trădări a lui Trifan față de colegii săi consilieri județeni din USL, firma PROGABI TRANSPORT SRL a primit de la Consiliul Județean Dâmbovița, înstăpânit de președintele Florin Popescu, suma de 124 milioane lei vechi.

 

De asemenea, în data de 19 aprilie a.c., adică fix după o săptămână de la episodul marii trădări a lui Trifan în Consiliul Județean (iată, ce potrivire ciudată!), firma fetei lui Mihai Trifan a mai primit un contract baban de la Primăria Târgoviște, tot prin Direcția de Asistență Socială, de aproape 5 miliarde lei vechi. Licitația pare să fi fost însă una viciată, întrucât firma PROGABI TRANSPORT SRL a câștigat, deși nu îndeplinea unul dintre criteriile de calificare.

 

La o săptămână de la marea trădare a tatălui Mihai Trifan în CJD, firma fetei a mai primit un contract de aproape 5 miliarde lei vechi de la Primăria Târgoviște. Deși nu a îndeplinit unul dintre criteriile de calificare, PROGABI TRANSPORT SRL a câștigat licitația

 

 

 

Mai concret, la capitolul „Capacitatea economică și financiară”, trebuia ca „media cifrei de afaceri în domeniul transporturilor rutiere de pasageri, pe ultimii 3 ani, să fie de minim 816.700,00 lei”. Or din bilanțurile SC PROGABI TRANSPORT SRL rezultă că firma nu ar fi avut cum să îndeplinească această condiție, câtă vreme cea mai mare cifră de afaceri a societății, atinsă în 2010, era un pic peste 400.000 lei, adică jumătate din cât ar fi trebuit să fie media pe ultimii 3 ani

 

Mihai Trifan s-a lepădat de PSD și candidează din partea PDL

Ex-PSD-istul Mihai Trifan a schimbat complet macazul politic după trădările din Consiliul Județean Dâmbovița și s-a înscris oficial în PDL, din partea căruia candidează pentru funcția de consilier județean. Pe lângă miliardele livrate în conturile firmei fetei sale, Trifan a primit și locul al 4-lea pe lista consilierilor județeni PDL. Poziția lui Trifan este extrem de avantajoasă, fiind plasat pe loc eligibil mai bine chiar decât alți grei din tabăra portocaliilor, cum ar fi Mihai Vădan (locul 6).

 

Nu este deloc de neglijat faptul că Mihai Trifan este și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică, instituție care are unele atribuții în gestionarea alegerilor, fiind astfel unul dintre „jucătorii” (ca să nu spunem pionii!) importanți de pe tabla electorală a președintelui PDL Florin Popescu. Însă Mihai Trifan și Florin Popescu ar putea avea probleme mari din cauza plăților de sute de milioane la firma PROGABI TRANSPORT SRL, dacă pe ANI o mai interesează conflictele de interese flagrante.

 

Dar de aici încolo, este treaba autorităților să descâlcească acest gen de afaceri portocalii, soldate cu trădări care sfidează voința dâmbovițenilor, trădări care dovedesc și că interesele personale ale trădătorilor sunt paralele cu interesul public.

 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Nelu Andrei la 28.05.2012 09:04

In tara asta nu exista politica si oameni politici. Toti cei ce se baga in aceasta mizerie, o fac pentru a-si rezolva problemele si interesele. De ce PSD-ul nu a luat atitudine impotriva lui Trifan, ba dimpotriva, l-a aparat si l-a cooptat in conducere prin anul 2000, cand acesta impreuna cu un alt moldovean Meluca, devastasera fostul IAS Tgv? Directia Agricola si Judetul fiind la mana celor doi, si-au transferat brazda stramoseasca de pe unde sunt de bastina,in Dambovita. Deci, doi parveniti in judet, detin terenuri unde neam de neamul lor nu a avut!De ce PSD-ul l-a tinut doua mandate pe Trifan, ca vice, la CJ D-ta? Atunci era bun, ca le rezolva porcariile, cu toate ca el e inginer de vaci,iar cand n-a mai percutat, ca de, omului i se indulcise langa borcanul cu miere, hop devine indezirabil! Ma uit la filmuletul cu cele 8 tone cu alimente gasite la pedelaci in Micro IV si reactia acestora, cum ca este o inscenare uselista, ma lasa masca. Adica Tutuianu a aranjat cu Babeu sa-i dea cheia, a bagat marfa, l-a chemat pe tiganul Dragoi sa o incarce si apoi ca sa le-o faca, a sunat la 112. Totul e o mizerie si chiar te intrebi, mai trebuie sa merg la vot? Cu cine sa votez? Ca toti sunt la fel!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale