Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.01.2021 00:10

Interese, presiuni, manipulare


A A

Povestea nefardată a unui stadion în reconstrucție

Povestea nefardată a unui stadion în reconstrucție

❚ Interesul fanilor târgovișteni este abil controlat de câțiva „influenceri”, oameni care administrează diverse pagini, grupuri sau conturi pe rețelele de socializare, ușor de identificat. Practic, e o rețea cu ramificații și dincolo de sport ❚ În euforia promovării, primarul Târgoviștei a lansat termene pentru finalizarea stadionului, fără să anticipeze ce va urma. Probleme cu proiectantul, izbucnirea pandemiei Covid-19, diminuarea bugetară, schimbările de natură politică ❚ „Reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani, fiind foarte greu de acoperit, în numai 2-3 ani, decenii de nepăsare față de soarta echipei de fotbal și față de stadion sau suporteri”, punctează primarul Cristian Stan ❚ Ar fi ajuns echipa de fotbal a urbei atât de sus fără susținerea autorităților locale? Ar putea rezista formația târgovi șteană în Liga 1, dacă factorii decizionali la nivel municipal și județean retrag sprijinul financiar? ❚ Ca toți suporterii sinceri, și noi vrem stadion cât mai repede. Și mai vrem să cred că primarul Cristian Stan îl va face. De ce nu l-au făcut Boriga, Furcoiu, Bâte sau cine a mai condus orașul după Revoluție?

 

COSTIN MIHAI


Scriu despre sportul dâmbovițean din anul 1998, pe când Chindia Târgoviște evolua tot la nivelul primei ligi, de unde avea să retrogradeze în ultima etapă, după un eșec sever la Reșița, pe 2 mai. Nu voi uita primul meu interviu, cu Remus Niculescu, pe atunci președintele grupării de lângă Turn, și nici durerea pricinuită de retrogradare. Am suferit parcă și mai profund 20 de ani mai târziu, pe 13 iunie 2018, când Chindia rata promovarea în Liga 1, la loviturile de departajare, cu FC Voluntari. Am văzut multe în cele două decenii de agonie a fotbalului târgoviștean, ajuns acum în cel mai înalt punct, locul 5 în primul eșalon, cu șanse reale de a prinde o poziție în play-off (primele 6).

Rețeaua anti-primar!

Interesul fanilor târgovișteni este abil controlat de câțiva „influenceri”, oameni care administrează diverse pagini, grupuri sau conturi pe rețelele de socializare, ușor de identificat. Practic, e o rețea cu ramificații și dincolo de sport. O rețea care s-a agățat de subiectul stadionului „Eugen Popescu”, nu dintr-o dragoste prea mare pentru Chindia, ci din cu totul alte interese. Iar unul dintre ele este acela de a slăbi poziția primarului urbei, Cristian Stan. E evident acest demers, susținut din mai multe puncte, inclusiv din interiorul clubului. Sunt și oameni sinceri, care își exprimă opiniile asumat, din dorința ca echipa lui Emil Săndoi să revină cât mai repede acasă.

Se ridică tribuna I

În euforia promovării, primarul Târgoviștei a lansat termene pentru finalizarea stadionului, fără să anticipeze ce va urma. Probleme cu proiectantul, izbucnirea pandemiei Covid- 19, diminuarea bugetară, schimbările de natură politică. Iar stadionul nu e gata, dar se fac eforturi pentru a fi adus la cheie anul acesta. Dintr-o postare a primarului pe profilul de Facebook, aflăm că au debutat lucrările de montare a tribunei metalice, noua tribună oficială. Au fost comandați și stâlpii, și sistemul de nocturnă, plus că se lucrează și pe alte direcții. „Reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani, fiind foarte greu de acoperit, în numai 2-3 ani, decenii de nepăsare față de soarta echipei de fotbal și față de stadion sau suporteri”, punctează primarul Târgoviștei.

Dacă autoritățile locale își retrag sprijinul?…

Ascensiunea Chindiei trebuie analizată cu discernământ și nu în funcție de simpatii, antipatii sau interese. Ar fi ajuns echipa de fotbal a urbei atât de sus fără susținerea autorităților locale? Ar putea rezista formația târgovișteană în Liga 1, dacă factorii decizionali la nivel municipal și județean retrag sprijinul financiar? Sunt atâtea exemple în țară, cu orașe care dispun de un potențial economic mult peste al Târgoviștei, însă fără fotbal în prima divizie. Sunt tot mai multe cluburi în Liga 1 cu grave probleme financiare, în timp ce la Chindia e stabilitate. Aici, municipalitatea mai finanțează liderul campionatului de volei feminin, o echipă de Top 5 național la baschet feminin și, mai nou, se orientează ca susținere în direcția disciplinelor olimpice individuale, vezi lupte la CSM Târgoviște. Cât despre infrastructura sportivă ce aparține Primăriei, vă invit să vizitați Complexul Turistic de Natație sau sălile de sport din oraș!

De ce nu au făcut stadion primarii dinainte?

Sunt convins că acest material va deranja rețeaua și anticipez replicile, chiar atacurile care vor urma. Sunt interese uriașe ca primarul Stan să eșueze în misiunea foarte grea de a ridica un stadion modern. Iar susținere mediatică reală nu prea are, pentru că jurnaliștii locali sunt intimidați de forța cu care rețeaua împrăștie manipularea și o rostogole ște asupra edilului. Ca toți suporterii sinceri, și eu vreau stadion cât mai repede. Și mai vreau să cred că primarul Cristian Stan îl va face. De ce nu l-au făcut Boriga, Furcoiu, Bâte sau cine a mai condus orașul după Revoluție? Hai să lovim în cei care susțin!Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Iacob încă mai speră la play-off
A apus fotbalul lui Nea cutare
Continuă lupta pentru play-off
Cătălin Vremăroiu apreciază schimbările de la AJF Dâmbovița
Final de aventură în Cupa României
Săndoi ar fi vrut calificarea în semifinale
Nu s-a mai putut
Testele rapide vor fi omologate în sport
CSM Târgoviște, înfrângeri pe linie la Brașov
Paraschiv vrea să promoveze mai mulți jucători tineri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pandemia... New World Order (II)

Cu lacătul pus la gură (masca botniță), și care ne ia respirația, cu un noian de interdicții, cătușe la libertatea noastră de mișcare, astfel că protestul în stradă este în bătaia puștii... legiuite, și la purtător, obligatoriu, cu „pașaportul anticoronavirus”,

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale