Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.01.2021 00:09

În Polivalentă e mai frig decât afară


A A

Polul Frigului în Sala Sporturilor din Târgoviște

Polul Frigului în Sala Sporturilor din Târgoviște

❚ „Din octombrie nu avem căldură. La dușuri nu au voie, apă caldă nu există, merg direct către case. Cum să-i atragi pe copii către box, către sport, în asemenea condiții?”, vorbește cu supărare Gheorghe Stan, coordonatorul secției de box de la CS Târgoviște ❚ „Nu, chiar nu se pot desfășura antrenamente la o asemenea temperatură. I-am transmis asta domnului director Septimiu Burtescu. Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici”, a comentat și Alex Badea, directorul CS Târgoviște ❚ „Nu am nimic personal cu Burtescu, însă cu niciun alt director nu a fost mai rău. Am cumpărat un tun de căldură, însă tot nu face față”, a intervenit și antrenorul de lupte Cornel Cornea ❚ „Directorul Burtescu probabil are ca obiectiv să scoată performanța din Polivalentă. Sala a rămas a băieților de cartier, care vin aici să joace fotbal. E plin parchetul de flegme”, s-a exprimat antrenorul echipei de baschet, Cătălin Tănase ❚ „E frig în sala de box? Nu mi-a spus nimeni, nimic. E foarte greu să faci căldură în toată sala. Plus că avem și lipsă de personal. Voi analiza aceste aspecte și eu zic că le rezolvăm”, a sunat reacția lui Septimiu Burtescu, directorul interimar al DJST Dâmbovița, instituție care administrează Sala Sporturilor

 

COSTIN MIHAI


Termometrul din mașină indică 12° pentru temperatura de exterior. În Sala Sporturilor sunt numai 10°C, iar caloriferele sunt bocnă. Doi angajați stau zgribuliți la intrare, împărțind declarații pe propria răspundere celor care vin să joace fotbal în Polivalentă. Nu comentăm alte aspecte, pe rețelele de socializare găsiți fotografii edificatoare. Din sala de box răzbat lovituri, lucrând la saci pugiliștii Clubului Sportiv Târgoviște. „Din octombrie nu avem căldură. Aici mi-am distrus sănătatea. Am fost răcit, am zăcut, mi-a fost teamă de ce e mai rău. Uitați-vă la copii, sunt transpirați, se mișcă să nu înghețe. La dușuri nu au voie, apă caldă nu există, merg direct către case. Unii nu au haine de schimb, ies în frig, stau în gară sau în stațiile de autobuz transpirați, e un chin, e un risc, o bătaie de joc. Cum să-i atragi pe copii către box, către sport, în asemenea condiții?”, vorbește paralizat de frig Gheorghe Stan, coordonatorul secției de box de la CS Târgoviște.

„Aici nu sunt mai mult de 10°C”

„E greu, dar trebuie să mergem mai departe. Mie nu-mi place să mă plâng, muncesc pentru copii, ei sunt viitorul”, încearcă să-și încurajeze tatăl Alexandru Stan. E maestru emerit al sportului, fost vicecampion european de cadeți, având și el o jumătate de normă la club. S-a orientat către taximetrie, nu poate trăi doar din box. Apare și directorul Alex Badea. E șocat de frigul din sală. Renunță la geacă, pentru a evalua și mai bine condițiile de pregătire. „Nu, chiar nu se pot desfășura antrenamente la o asemenea temperatură. Aici nu sunt mai mult de 10°C. Noi plătim chirie pentru spațiile folosite în Polivalentă, peste 3.000 lei lunar. Le-am utilat, le-am îngrijit, dar cu căldura chiar este o problemă. I-am transmis asta domnului director Septimiu Burtescu. Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici”. Sala de box, spartă de hoți Între timp își face apariția și antrenorul secției de lupte, Cornel Cornea. Mergem să verificăm temperatura din spațiul pe care îl folosește. Termometrul indică fix 10°C, e mai frig decât afară. „Nu am nimic personal cu Burtescu, însă cu niciun alt director nu a fost mai rău. Am cumpărat un tun de căldură, însă tot nu face față”. Revenim în sala de box, care a fost spartă în mai multe rânduri anul trecut. „Ne-au furat cântarul, mănuși, treninguri și alte materiale. Am vrut să chemăm Poliția, dar nu ne-a lăsat domnul Burtescu. Abia după ultima spargere a montat în dreptul ușii o cameră de supraveghere. Căldură nu primim, apă caldă nu există, sala ne-o sparge mereu, fă performanță. Și chiar facem”, vorbește cu amărăciune Gigel Stan.

În Sala „Ioan Valerian” am găsit 24°C

Echipele de baschet și de volei ale Clubului Sportiv Municipal au părăsit deja Polivalenta, migrând către Sala „Ioan Valerian”, fostă CSȘ Târgoviște, unde sunt condiții demne de anul 2021. Sistem de încălzire performant, parchet nou, vestiare renovate, sală de forță, izolație, tabele noi, toate dotările necesare. Aici am găsit 24°C, cu 14 peste Sala Sporturilor. „Directorul Burtescu probabil are ca obiectiv să scoată performanța din Polivalentă. Sala a rămas a băieților de cartier, care vin aici să joace fotbal. E plin parchetul de flegme. Federația nea atenționat că nu mai permite să se joace meciuri oficiale la asemenea temperaturi scăzute, cum sunt în Sala Sporturilor din Târgoviște. Chiar dacă am semnalat în mai multe rânduri asupra acestor aspecte, nu s-a făcut mai nimic. Am fost nevoiți să ne mutăm, aici sunt cu totul alte condiții”, a comentat și Cătălin Tănase, antrenorul echipei de baschet. Chiar și Dragan Nesic le-a adus în sala din micro 3 pe voleibalistele de la CSM, liderul din România la finalul turului.

„E foarte greu să faci căldură în toată sala”

„E frig în sala de box? Nu mi-a spus nimeni, nimic. E foarte greu să faci căldură în toată sala. Plus că avem și lipsă de personal. Voi analiza aceste aspecte și eu zic că le rezolvăm”, a sunat reacția lui Septimiu Burtescu, directorul interimar al DJST Dâmbovița, instituție care administrează Sala Sporturilor. Câte despre spargeri... „Eu nu am văzut nicio spargere pe camere. După o solicitare, am pus o cameră și acolo”. Burtescu are și susținători, iar unul dintre ei este Nicolae Guțoiu, antrenor de atletism la CSȘ și CS Târgoviște. „Este singurul director care ne-a permis să ne antrenăm în Polivalentă, unde putem să facem și scări. Pentru noi temperatura nu este o problemă, suntem obișnuiți prin parcuri, iarna. Dacă nu veneam în Sala Sporturilor, unde ne antrenam? Pentru noi e foarte bine, de restul nu comentez”. Comentăm noi. Echipele de baschet și de volei au migrat către o altă locație, în condițiile în care CSM Târgoviște plătește pentru chiria sălii o sumă consistentă, de ordinul zecilor de mii de lei. Iar luptătorii și boxeri, mulți dintre ei medaliați la competițiile naționale, se plâng pe bună dreptate de frigul năprasnic din sală. Dacă nici un minim de căldură nu poți oferi chiriașilor, iar sportul de performanță dispare de aici, care mai este utilitatea Polivalentei?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale