Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.02.2024 00:16

Inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, a transmis datele privind...


A A

Piața muncii în anul 2023

Piața muncii în anul 2023

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, a prezentat recent o analiză  a situației contractelor individuale de muncă în județul Dâmbovița pentru anul 2023. În cadrul unei intervenții publice, Lixandru a furnizat informații despre evoluția numărului de contracte de muncă și dinamica angajatorilor pe parcursul anului anterior.

Potrivit datelor prezentate de inspectorul șef, de la 1 ianuarie 2023, Dâmbovița înregistra 92.109 contracte individuale de muncă, iar la 31 decembrie 2023, numărul acestora a crescut la 92.916, reprezentând o creștere de 800 de contracte de muncă în întregul an.

La începutul anului 2023, în județul Dâmbovița existau 12.136 de angajatori, iar la sfârșitul anului această cifră a crescut la 12.552, cu 400 de angajatori mai mulți decât la începutul anului. Un aspect notabil în analiza făcută de Lixandru a fost focusul pe utilizarea zilierilor în 2023. Astfel, în decursul anului trecut, au fost folosiți 52.491 de zilieri, colaborând cu 73 de societăți din Dâmbovița.

Datele prezentate au inclus și informații privind angajarea de persoane de altă naționalitate. La 31 decembrie 2023, în județul Dâmbovița, erau înregistrate 697 de contracte individuale de muncă cu cetățeni străini, dintre aceștia 17 fiind cetățeni ucraineni. De asemenea, s-a evidențiat că 72% dintre cei 697 de străini angajați proveneau din afara Uniunii Europene, în timp ce 28% erau din Uniunea Europeană. Cei mai numeroși cetățeni străini angajați în județul Dâmbovița proveneau în principal din Nepal și Sri Lanka.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare
Proiect de asfaltare a infrastructurii rutiere
Investiții majore pentru dezvoltarea localității
APIA Dâmbovița a făcut plăți în valoare de peste 178 milioane lei
474 de locuri de muncă vacante
Plan de formare profesională în Dâmbovița
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,06%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale