Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.02.2024 00:16

Inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, a transmis datele privind...


A A

Piața muncii în anul 2023

Piața muncii în anul 2023

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, a prezentat recent o analiză  a situației contractelor individuale de muncă în județul Dâmbovița pentru anul 2023. În cadrul unei intervenții publice, Lixandru a furnizat informații despre evoluția numărului de contracte de muncă și dinamica angajatorilor pe parcursul anului anterior.

Potrivit datelor prezentate de inspectorul șef, de la 1 ianuarie 2023, Dâmbovița înregistra 92.109 contracte individuale de muncă, iar la 31 decembrie 2023, numărul acestora a crescut la 92.916, reprezentând o creștere de 800 de contracte de muncă în întregul an.

La începutul anului 2023, în județul Dâmbovița existau 12.136 de angajatori, iar la sfârșitul anului această cifră a crescut la 12.552, cu 400 de angajatori mai mulți decât la începutul anului. Un aspect notabil în analiza făcută de Lixandru a fost focusul pe utilizarea zilierilor în 2023. Astfel, în decursul anului trecut, au fost folosiți 52.491 de zilieri, colaborând cu 73 de societăți din Dâmbovița.

Datele prezentate au inclus și informații privind angajarea de persoane de altă naționalitate. La 31 decembrie 2023, în județul Dâmbovița, erau înregistrate 697 de contracte individuale de muncă cu cetățeni străini, dintre aceștia 17 fiind cetățeni ucraineni. De asemenea, s-a evidențiat că 72% dintre cei 697 de străini angajați proveneau din afara Uniunii Europene, în timp ce 28% erau din Uniunea Europeană. Cei mai numeroși cetățeni străini angajați în județul Dâmbovița proveneau în principal din Nepal și Sri Lanka.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"
ITM Dâmbovița vine în sprijinul studenților străini aflați în căutarea unui loc de muncă
Exporturile și importurile, în picaj în 2023, față de 2022
Ambasadorul Turciei, vizită la Camera de Comerț Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale