Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.11.2015 00:19

Corespondență specială din Canada


A A

Pelicule românești la Festivalul European de Film Calgary

Pelicule românești la Festivalul European de Film Calgary

DANIELA APOSTOAEI,

CODRUȚ MIRON


Explozia culorilor toamnei va înscrie pe agenda manifestărilor culturale ale orașului canadian Calgary, din provincia Alberta, cea de-a patra ediție a Festivalului de Film European Calgary European Film Festival CEFF.

Evenimentul a debutat ieri, 12 noiembrie, și se va încheia pe 15 noiembrie, sub umbrela organizatorului festivalului - Societatea Europeană Culturală Calgary și a celor 12 asociații partenere: Association for German Education in Calgary, the Calgary Bulgarian Society, cIneMAGINE and Alliance Française de Calgary, the Croatian Centre, the Calgary Moldavian Community, the Czech Business Association of Canada, Serbian Fest Calgary, the Hungarian Canadian Cultural Association of Calgary, Instituto Cervantes Calgary, the Polish Canadian Cultural Centre, the Romanian Canadian Cultural Association of Calgary, the Swiss Cultural Society of Calgary.

Cele 12 filme ce vor fi prezentate publicului sunt pelicule ce au primit cel puțin o nominalizare la un Festival European de Film. La ediția precedentă a Festivalului de Film European Calgary 2014, membrii Asociației Culturale a Românilor Canadieni au înscris pe lista de difuzare filmul românesc „Poziția Copilului - Child Pose”, în regia lui Călin Peter Netzer, film decernat în 2013 cu trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Pentru ediția din acest an, filmul regizorului Radu Jude „Aferim”, distins în 2015 cu trofeul Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, a fost selectat de membrii Asociației Române pentru a primi aplauzele publicului canadian la manifestarea din noiembrie. Invitat special la deschiderea Festivalului a fost Ioan Gyuri Pascu, în seara aceasta artistul român având programat și un concert.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale