Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.06.2024 00:14

La Târgoviște,


A A

Parcul Chindia intră în reabilitare

Parcul Chindia intră în reabilitare

Municipiul Târgoviște se pregătește pentru o transformare majoră a celui mai mare parc din oraș, Parcul Chindia. Recent, a fost obținută autorizația de construcție pentru proiectul de reabilitare, care va beneficia de o investiție de aproximativ 40.000.000 de lei. Această inițiativă își propune să creeze un spațiu verde modern și atrăgător pentru locuitori.

Proiectul de regenerare urbană va include o serie de amenajări destinate revitalizării și modernizării parcului. Printre acestea se numără: Plantarea de arbori și arbuști; Gazonarea suprafețelor; Crearea unor identități spațiale distincte prin diverse tipuri de vegetație și elemente constructive; Instalarea unui sistem modern de iluminat și irigații; Dotarea parcului cu sisteme de supraveghere video și Wi-Fi.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a subliniat că proiectul va fi depus imediat ce va fi deschisă axa de finanțare, pentru a începe cât mai curând lucrările de execuție. „Licitația pentru lucrări va urma curând, deschizând calea către realizarea unei zone verzi moderne și multifuncționale”, a declarat edilul șef.

Investiția vizează amenajarea tuturor spațiilor verzi prin plantarea de arbori și arbuști, gazonarea suprafețelor și crearea unor identități spațiale specifice. De asemenea, vor fi instalate sisteme de iluminat și irigații, supraveghere video și Wi-Fi. Parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete și o împrejmuire nouă.

Alte elemente includ realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, fântâni arteziene, reabilitarea lacului și a debarcaderului, o zonă de promenadă pe marginea lacului, zone pentru concerte în aer liber, trasee de escaladat și tiroliene, pontoane plutitoare și un pod de traversare a lacului.

Proiectul include și lucrări la Grădina Zoologică din parc, iar construcțiile nu vor depăși 10% din suprafața totală a spațiului verde. Suprafața totală a parcului avută în vedere pentru reabilitare este de aproximativ 180.000 de metri pătrați.

Finanțarea acestui proiect major este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Controale ITM în industria metalurgică
Sprijin pentru Asociația „Centrul Diaconal Casa Creștină”
Medicii de familie au rămas în 2024 cu același plafon ca în 2023
DEER continuă campania dedicată utilizatorilor și publicului larg pentru o informare corectă despre activitățile sale și pașii schimbării furnizorului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Ori altminteri spus, este acum mare înghesuială de prezidențiabili la poarta care duce la „tronul” ăla. Și apropo de luptă, pe măsură ce crește numărul competitorilor - și o să mai crească, așteptându-se a intra la înghesuială și candidatul PSD - aceasta se întețește în cel mai neaoș stil mioritic. Deocamdată, pentru că vara asta de infern nu-i bate la cap și pe bravii... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale