Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.04.2014 08:17

DOCUMENT :: În premieră pentru Dâmbovița, Alianța Electorală PSD-UNPR-PC lansează în dezbatere...


A A

Pactul de neagresiune electorală, la stadiul de propunere

Pactul de neagresiune electorală, la stadiul de propunere
Cristian Stan, președinte PSD Târgoviște

❚ Pentru că Dâmbovița ar trebui să iasă de sub stigmatul alegerilor murdare și agresive, Alianța va înainta tuturor partidelor documentul cu reguli și invitația de a-l discuta și semna ❚ Pactul propus prevede, printre altele: campania electorală nu va aduce atingere demnității umane, dreptului la propria imagine sau bunelor moravuri, nu sunt admise acuzații cu incidență penală sau morală la adresa candidaților fără dovezi pertinente, locurile pentru afișaj electoral vor fi folosite de toți competitorii, cu un singur afiș, fără să fie distruse, deteriorate sau murdărite afișele adversarilor

 

ANA MARIA POPESCU


 

Din dorința de a participa la o campanie corectă, bazată pe idei și programe, nu pe atacuri sub centură și mizerii electorale, Alianța PSD-UNPR-PC propune competitorilor politici un pact de neagresiune electorală la nivelul județului Dâmbovița, care să reglementeze ce este permis și ce nu în „lupta” pentru europarlamentare. Social-democrații și aliații lor au întocmit deja un set de reguli pentru eurocampania electorală aflată în derulare, un cod de conduită menit să scoată Dâmbovița din topul celor mai agresive județe în competițiile electorale.

 


 

UPDATE: Documentul (draft) poate fi citit aici


 

 

 Dacă vor fi de acord cu propunerea Alianței PSD-UNPR-PC, părțile semnatare ale pactului de neagresiune se vor angaja, printre altele, să nu jignească fără dovezi competitorii politici, să nu facă risipă de materiale de propagandă electorală, să respecte regulile de afișaj pe panourile electorale, să nu recurgă la mită electorală și să nu implice instituții și autorități publice, societăți comerciale, companii naționale sau unități administrativ teritoriale în campania electorală.

 

Reguli stricte în pactul de neagresiune

Cristian Stan, președintele PSD Târgoviște și purtător de cuvânt al social-democraților dâmbovițeni, a precizat:

„La inițiativa PSD, Alianța Electorală PSD-UNPR-PC propune tuturor competitorilor electorali, în premieră în județul Dâmbovița, un pact de neagresiune electorală. (…) Părțile semnatare ale pactului de neagresiune electorală au hotărât: mijloacele folosite în campania electorală nu vor contraveni ordinii de drept.

 

Părțile semnatare ale acestui pact se vor abține de la orice acțiune de natură să aducă atingere demnității umane, dreptul la propria imagine sau bunelor moravuri. Părțile semnatare nu vor implica și nu vor accepta implicarea autorităților publice, instituțiilor publice, regiilor autonome, companiilor naționale, societăților comerciale ori bancare la care sunt acționari majoritari statul sau unități administrativ-teritoriale ori a societăților comerciale care își desfășoară activități finanțate din fonduri publice, în campania electorală.

 

Părțile semnatare nu vor solicita și nu vor accepta finanțarea campaniei electorale de către o autoritate publică, instituție publică, regie autonomă, companie națională, societate comercială ori societate bancară la care sunt acționari majoritari statul sau unități administrativ-teritoriale.

 

Părțile semnatare vor respecta regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale și nu vor aduce atingere demnității umane, dreptului la propria imagine sau bunelor moravuri și nu vor aduce acuzații cu incidență penală sau morală la adresa candidaților sau competitorilor electorali fără a fi însoțite de dovezi pertinente și prezentate în mod explicit.

 

Locurile speciale pentru afișaj electoral vor fi folosite de către toți competitorii electorali, astfel încât să nu împiedice folosirea acestora de către un alt competitor electoral. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală poate aplica un singur afiș electoral. (…) Părțile semnatare se vor abține de la orice act de împiedicare a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, nu vor oferi bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați, vor respecta secretul votului, se vor abține de la orice acțiune de distrugere, deteriorare, murdărire a platformelor program afișare etc”.

 

Documentul va ajunge la toate formațiunile politice

Totodată, Cristian Stan a declarat: „Documentul va fi transmis către toți competitorii electorali, cu invitația de a ne întâlni, eventual într-un cadru comun, la CJD, la Primăria Târgoviște sau în orice alt loc pe care îl vom agrea cu toții, în vederea semnării acestui pact de neagresiune electorală. Este o propunere pe care o facem, care vine din istoricul a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la nivelul municipiului, a județului în campaniile electorale.Vrem să evităm tot ceea ce înseamnă campanie electorală murdară, astfel încât obiectivele pe care fiecare partid politic și le stabilește să poată fi atinse în mod corect și cu respectarea dispozițiilor legale”.

 

Liberalii lau lansat și ei apelul la alegeri civilizate

PNL Dâmbovița a lansat un apel la alegeri civilizate încă dinaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, ceea ce înseamnă că în principiu ar putea fi de acord cu semnarea acestui pact de neagresiune. Rămâne de văzut ce alte formațiuni politice se vor număra printre semnatari.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale