Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.11.2023 00:19

Ieri, în prezența ministrului Justiției,


A A

Noul sediu al Judecătoriei Târgoviște a fost inaugurat

Noul sediu al Judecătoriei Târgoviște a fost inaugurat

*Investiția se ridică la suma de 17,6 milioane lei, derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Vechea clădire nu corespundea deloc standardelor necesare pentru a satisface cerințele decente ale instanței

 

Ieri, 14 noiembrie, Judecătoria Târgoviște a marcat un moment important odată cu inaugurarea noului  sediu modernizat. La eveniment a participat și ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

Sediul modernizat al Judecătoriei Târgoviște are în dotare cinci săli de judecată, patru săli de ședință, cinci săli de deliberare și două săli de așteptare, oferind un cadru propice pentru desfășurarea proceselor judiciare. Cu atenție la detalii, noul sediu dispune și de o sală de audiere a martorilor sub acoperire, precum și o sală special destinată audierii minorilor.

Evenimentul a adunat în saloanele judecătoriei profesioniști  din domeniul dreptului, judecători și grefieri, care au avut ocazia să exploreze fiecare colțișor al noii facilități. Participanții au avut parte de un tur detaliat al clădirii, admirând designul modern și dotările de ultimă generație.

Investiția se ridică la suma de 17,6 milioane lei, derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Vechea clădire nu corespundea deloc standardelor necesare pentru a satisface cerințele decente ale instanței. Condițiile erau improprii, lipsind un flux separat pentru magistrați, personalul instanței și deținuți, sălile erau neadecvate, iar la etaj nu exista acces pentru persoanele cu handicap.

În discursurile susținute în cadrul ceremoniei, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a subliniat importanța investițiilor în infrastructura judiciară și a felicitat eforturile depuse pentru modernizarea Judecătoriei Târgoviște. Acest pas important vine în sprijinul eficienței sistemului judiciar și asigură un mediu adecvat pentru desfășurarea actului de justiție. De asemenea, mai mulți participanți au susținut alocuțiuni în cadrul evenimentului.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: „Este a treia instanță pe care reușim să o inaugurăm în scurt timp. Îi mulțumesc Ministerului Dezvoltării prin CNI, care ne-a fost partener în aceste proiecte. Am fost la Târgu-Jiu, am fost la Slatina, iar astăzi mă bucur să fiu prezentă la inaugurarea unei judecătorii care arată la standarde europene. O felicit pe doamna președinte a Judecătoriei Târgoviște că va avea ocazia, împreună cu colectivul, profesioniștii dreptului de aici, împreună cu justițiabilii din Târgoviște, să vă desfășurați activitatea într-un sediu care presupune o investiție de peste 17 milioane de lei, o investiție, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie replicată peste tot acolo unde sediile de judecătorii arată altfel decât vedem aici”.

Președintele Tribunalului, Ion Goloiu: „Lucrările pentru acest proiect ambițios au debutat în luna mai 2021, valoarea totală a investiției este de peste 17 milioane lei. A fost un proiect impus de condițiile cu totul improprii în care se desfășura activitatea în Instanță, la momentul respectiv, dotările erau depășite, nu se asigurau fluxurile necesare pentru personalul Instanței, pentru magistrați, nu existau rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Acum, remarcăm cu toții rezultatul lucrărilor în care Judecătoria Târgoviște își va putea desfășura activitatea în condiții mai mult decât optime”.

Narcis Erculescu, membru în Consiliul Suprem al Magistraturii: „Acest proiect deosebit a fost realizat datorită implicării unei întregi echipe, aici vorbim despre Ministerul Justiției, Ministerul Dezvoltării, Compania Națională de Investiții și a tuturor colegilor care au activat în cadrul Judecătoriei Târgoviște și în cadrul Tribunalului Dâmbovița, și au pus umărul la realizarea acestui proiect”.

Adrian Cefalan, directorul CNI: „Într-adevăr, a fost un drum greu și lung. Greu pentru că atunci când am preluat clădirea de la Ministerul Justiției, aceasta nu arăta prea bine, era o clădire cu risc seismic. Trebuia întâi consolidată, apoi să discutăm de reconfigurări și reconversie. Am avut dificultăți și în ceea ce privește partea de conformare a clădirii, pe de o parte să respecte solicitările Ministerului Justiției, pe de altă parte, să respecte avizele obținute, în special avizul ISU”.

Paul Mihail Fratilescu, președinte Curtea de Apel Ploiești: „Mă bucur că sunt prezent la acest eveniment și chiar mi-aș dori să particip la cât mai multe astfel de evenimente. Să nu uităm că ne aflăm astăzi la un moment semnificativ pentru justiția dâmbovițeană și mă refer la faptul că suntem într-un oraș cu tradiție veche, care a fost Reședință Domnească timp de trei secole, începând de la Mircea cel Bătrân și Constantin Brâncoveanu. Judecătoria Târgoviște face parte dintr-o Instanță foarte importantă pe harta Justiției de  Apel Ploiești, fiind a treia judecătorie ca volum de activitate, anual cu peste 15.000 de dosare”.

Lavinia Barbu, președinte Judecătoria Târgoviște: „Mutarea în sediul Judecătoriei Târgoviște este un moment de bucurie care vine după o realitate destul de dificilă. Aici mă refer la faptul că pe parcursul anului au funcționat nouă (9) judecători, șapte în penal și doi în civil. Această realitate a avut consecințe, oboseală fizică și psihică, până la epuizarea colegilor mei judecători și grefieri. Am depășit de mult timpul de opt ore pe zi petrecute în instanță, iar consecința a fost acordarea unor termene de judecată îndelungate, astfel încât, astăzi, Judecătoria Târgoviște acordă termene în lunile mai și iunie 2024. Acum, în sfârșit ne putem desfășura activitatea în condiții propice”.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Finanțare UE pentru proiectele Stațiunii Peștera-Padina
Un singur liceu a avut promovabilitate zero la BAC
Promovabilitate de 68,45% la Evaluarea Națională
Zeci de liceeni, la ITM Dâmbovița, de Ziua porților deschise
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
Investiții de amploare în infrastructura școlară
Sute de elevi și profesori, premiați pentru rezultatele deosebite
Parteneriat strategic pentru schimbul de cunoștințe și expertiză
Șofer-pericol, cercetat de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale