Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.07.2015 00:10

Fostul președinte din Otopeni nu se lasă prea ușor


A A

Mugur Porumbacu dă în judecată Chindia

Mugur Porumbacu dă în judecată Chindia
Mugur Porumbacu atacă din toate părțile Chindia, club prezidat în acest moment de Marcel Ghergu

❚ Sămânța de neliniște își are originea încă din vara trecută, după ce Adunarea Generală a Asociaților decidea într-o ședință extraordinară să-l demită pe președintele de atunci, Mugur Porumbacu, și să-l numească în funcția respectivă pe Marcel Ghergu ❚ Oficialul originar din Otopeni a pierdut pe linie primul proces, definitiv și irevocabil, fiindu-i respins chiar și apelul ❚ „Practic, el contestă decizia cum că avea un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și că a fost demis abuziv”, a comentat Marcel Ghergu, președintele Chindiei. Prin acest proces, Mugur Porumbacu ar putea să ceară repunerea în drepturi (revenirea în funcția de președinte), salariile aferente lunilor în care a fost înlăturat, dar și daune morale ❚ „Din punctul meu de vedere, totul a decurs legal. Persoanele din funcția de președinte sunt numite și revocate de Adunarea Generală a Asociaților. Eu am fost numit legal”, s-a apărat Marcel Ghergu ❚ „Este dreptul lui, uzează de el, dar în același timp, după tot ce s-a întâmplat, cred că mai degrabă încearcă o dezbinare, crearea unui cadru de neîncredere, după toate comentariile de astă vară și atacurile de atunci”, a mai spus Ghergu ❚ „El câștiga aproape dublu decât iau eu acum la Chindia. Nu vreau să vorbesc de cifre, spun doar atât”, este un detaliu interesant oferit de Marcel Ghergu

MĂDĂLIN RĂDUCU, COSTIN MIHAI

 


 

Chindia nu are liniște nici în această vară. Chiar dacă asociații au stabilit de comun acord la ultima Adunarea Generală să plătească în solidar datoriile istorice ale clubului, iar la echipă nu se mai înregistrează nici plecări masive, nici înregimentări în masă, problemele vin din cu totul altă parte. Sămânța de neliniște își are originea încă din vara trecută, după ce Adunarea Generală a Asociaților decidea într-o ședință extraordinară să-l demită pe președintele de atunci, Mugur Porumbacu și să-l numească în funcția respectivă pe Marcel Ghergu, care acum se pregătește de al doilea sezon consecutiv la cârma roș-albaștrilor.

Prima acțiune în instanță, soldată cu eșec total

Mugur Porumbacu nu a acceptat prea ușor decizia asociaților, aceasta luându-l prin surprindere. Așa că fostul președinte al Chindiei s-a hotărât să dea clubul în judecată. A fost un proces destul de lung, care a durat câteva luni. „Modificări acte constitutive persoane juridice”, a reprezentat obiectul speței, care a fost judecată pe rând de Judecătoria Târgoviște și de Tribunalul Dâmbovița. Oficialul originar din Otopeni a pierdut pe linie, definitiv și irevocabil, fiindu-i respins chiar și apelul. Acesta contesta revocarea din funcția de președinte. Procesul a început pe 25 octombrie 2014 și s-a încheiat pe 24 ianuarie 2015.

Ce urmărește Porumbacu?

Mai nou, Chindia are de-a face cu o nouă acțiune în instanță de acest gen. Porumbacu nu s-a împăcat prea ușor cu gândul înfrângerii și a hotărât să cheme din nou clubul târgovi ștean în fața instanței. Speța este oarecum asemănătoare, însă de această dată fostul președinte contestă decizia de încetare a relațiilor de muncă la Chindia. Pe adresa clubului a sosit zilele trecute o chemare în judecată la Tribunalul București.

„Practic, el contestă decizia cum că avea un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și că a fost demis abuziv”, a comentat Marcel Ghergu, președintele Chindiei.

Prin acest proces, Mugur Porumbacu ar putea să ceară repunerea în drepturi (revenirea în funcția de președinte), salariile aferente lunilor în care a fost înlăturat, dar și daune morale.

Ghergu: „Totul a decurs legal”

Clubul va trebui să depună întâmpinare, după care se va fixa și un nou termen de judecată. În acest moment, este de așteptat ca procesul să se întindă pe câteva luni bune, ținând cont că în viitorul apropiat va exista și vacanța judecătoarească. Marcel Ghergu consideră că schimbarea președinților din vara trecută a fost făcută conform Statutului:

„Din punctul meu de vedere, totul a decurs legal. Persoanele din funcția de președinte sunt numite și revocate de Adunarea Generală a Asociaților. Eu am fost numit legal. El a fost revocat din motive de management defectuos, iar aici ar fi ratarea obiectivului, plus multe altele. Adunarea Generală este organul suprem, cel care conduce clubul. AGA numește și revocă președintele Consiliului Director, asta e clar”.

Cât câștiga Porumbacu la Chindia

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a vorbit și despre poziția actuală a lui Mugur Porumbacu, dar și despre șansele fostului conducător de a câștiga:

„Cred că șansele lui sunt minime, ca să nu spun că nu are niciun fel de șansă, asta după hotărârea Tribunalului Dâmbovița și după ce prevede Statutul clubului. El încearcă pe calea asta legală. Nu știu ce urmărește, probabil doar interesul propriu. Este dreptul lui, uzează de el, dar în același timp, după tot ce s-a întâmplat, cred că mai degrabă încearcă o dezbinare, crearea unui cadru de neîncredere, după toate comentariile de astă vară și atacurile de atunci. Clubul va fi reprezentat în istanță de un jurist în materie”, a mai spus Ghergu, care a oferit și un detaliu interesant, referitor la salariul său și al lui Porumbacu: „El câștiga aproape dublu decât iau eu acum la Chindia. Nu vreau să vorbesc de cifre, spun doar atât”.

Mugur Porumbacu a fost contactat de „Jurnal de Dâmbovița”, însă nu a dorit să facă niciun fel de comentariu, pe motiv că este plecat din țară. Fostul președinte al Chindiei a dat asigurări că va răspunde mâine. Noi facem precizarea că suntem deschiși dialogului, indiferent de modul în care este purtat: apel telefonic, sms, e-mail etc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Doru la 07.07.2015 03:05

Cred ca daca Porumbacu isi va da drumul la gura Ghergu va avea mari probleme. Acest pervers de om pe nume Ghergu sa nu uite ca este la Chindia datorita lui Porumbacu!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale