Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.08.2012 00:18

Ieri s-a semnat contractul, președintele CJD cere o lucrare serioasă


A A

Moreni: în 21 de luni, apă la Schela Mare

Moreni: în 21 de luni, apă la Schela Mare
La semnarea contractului, cerințele conducerii județului către executanți: seriozitate, lucrări în termen, fără subcontractanți. Morenarii suferă cumplit de lipsa apei

❚ La sediul Primăriei Moreni, s-a parafat contractul dintre Compania de Apă și asocierea de firme câștigătoare PROMS CONCEPT GRUP și GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL ❚ Pentru că proiectul ce privește infrastructura de apă și apă uzată are și grave nereguli – vezi cazul Titu, unde constructorul a fugit cu banii primiți în avans, sau cazul Găești, unde întârzierile sunt uriașe, Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a cerut seriozitate, profesionalism și organizare de la asocierea de firme ❚ Dacă proiectul decurge normal, în mai puțin de 2 ani, „Sahara de Dâmbovița” – cartierul morenar Schela Mare, și nu numai, vor avea, în sfârșit, apă

 

 

În sfârșit, motive de bucurie pentru locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, care în maxim 21 de luni nu vor mai primi apă cu porția, așa cum s-a întâmplat în ultimele veri, ci vor beneficia de apă potabilă curentă și rețele noi de canalizare. Ieri, la sediul primăriei din Moreni, în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și a presei locale, s-a semnat și parafat contractul de execuție a lucrării de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în Moreni între Compania de Apă și firma câștigătoare a licitației.

 

Perioada de finalizare a investiției este de 21 de luni, valoarea contractată a proiectului este de peste 5,7 milioane de euro, iar licitația de executare a investiției a fost câștigată de asocierea de firme PROMS CONCEPT GRUP SRL și GROSSMANN ENGINEERING GROUP SRL, ale căror manageri promit seriozitate și profesionalism.

Radu Vasilescu, directorul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, a punctat: „S-a semnat contractul de execuție, reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în municipiul Moreni. El face parte din «extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița», semnat cu Ministerul Mediului în 2010, cu finalizare în 2013, dar cu posibilitatea de prelungire până în 2015. (…) Suntem astăzi la al nouălea contract de lucrări din cele zece. Acesta a avut inițial o valoare estimată de 7,4 milioane de euro, dar valoarea contractată în urma ofertelor este puțin peste 5,7 milioane de euro. (…) După Unitatea Administrativ Teritorială Târgoviște, UAT Moreni are cea mai mare valoare în cadrul acestui proiect, peste 88,5 milioane lei, ceea ce înseamnă în jur de de 20 de milioane de euro. (…) În urma acestor lucrări se va rezolva o problemă importantă a municipiului Moreni, se va realiza rețeaua de apă în Cartierul Schela Mare și cred că prin asta am spus tot despre beneficiul acestui proiect”.

 

Scapă Schela Mare de „abonamentul” la cisternele cu apă?

 

Momentul semnării contractului de execuție a investiției a fost unul de emoție pentru proaspătul primar al municipiului Moreni, și asta pentru că proiectul reprezintă printre altele rezolvarea problemei apei potabile în cartierul Schela Mare, acolo unde administrația locală s-a confruntat cu mari probleme în ultimii ani și a trebuit să apeleze la metode neconvenționale pentru a „stinge setea” locuitorilor din această zonă.

Constantin Dinu, primarul Moreniului, a declarat: „De astăzi începe numărătoarea inversă și, sper eu, în cel mai scurt timp, într-un an jumătate, să putem afirma că nu mai există problema apei, că acest lucru este rezolvat odată pentru totdeauna. (…) Sper să am o colaborare fructuoasă cu constructorul și cu Compania de Apă și la sfârșit să putem să bem un pahar cu apă curată la Moreni”.

 

Președintele CJD: „Vreau o lucrare serioasă”

 

Pentru că proiectul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în Dâmbovița, în ansamblul său, nu a oferit tot timpul numai bucurii, vezi cazurile unde fie constructorul a fugit cu banii primiți în avans și lucrările au fost sistate (Titu), fie se lucrează în ritm de melc și se înregistrează întârzieri nepermis de mari (Găești), președintele CJD, prezent la eveniment, le-a cerut reprezentanților celor două societăți comerciale implicate în proiect să-și facă treaba ca la carte, în timpul prevăzut în contract și să nu recurgă la metode „neortodoxe” care să blocheze lucrările:

„M-aș bucura tare mult ca cei care au adjudecat această lucrare să fie într-adevăr societăți comerciale cu experiență profesională deosebită, cu capacitate organizatorică și tehnică deosebită, pentru a evita situații de genul celor pe care le avem la momentul acesta în Dâmbovița (…). Rog și pe dl manager de la PROMS, rog și subcontractantul său, GROSSMANN, să ne facem treaba foarte bine. M-aș bucura ca 21 de luni să însemne mai puțin, pentru că situația este cu adevărat disperată în zona Schela Mare.Toată vara au fost probleme, dar nu a fost vorba nici de incapacitatea administrației locale de a rezolva problema și nici de nepăsarea autorității locale față de problema locuitorilor din Schela Mare, ci pur și simplu este o imposibilitate de a gestiona o problemă unde nu ai cum să o gestionezi în alt fel (…). Sper să nu facă și aceste firme ceea ce a făcut asocierea VEL SERVICE și CONFORT și sper să nu se vină cu alți subcontractanți care până mai ieri au făcut mici la berăria din colț. Vreau o lucrare serioasă”, a declarat Adrian Țuțuianu.

 

 

 

Ana Maria Popescu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dezbaterea de la Maastricht
Start campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie
Hramul Mănăstirii Nucet în Arhiepiscopia Târgoviștei
90 de bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Dâmbovița
Tur de forță prin municipiile și orașele județului
Întreruperi de energie electrică programate
Comisar european pentru apărare
Școala Gimnazială Specială din Târgoviște, redeschisă cu fonduri UE
Polițiștii, înapoi la școală
Izvorul Tămăduirii și Hramul Mănăstirii Nucet


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dezbaterea de la Maastricht

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele electorale ale partidelor politice europene pentru președinția viitoarei Comisii Europene.

Urmăresc alegerile primare europene și procedura de alegere a liderilor europeni... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale