Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2014 08:08

Fostul președinte al grupării de lângă Turn regretă că s-a ratat promovarea în Liga a II-a


A A

Mihai Neguț e tare necăjit după eșecul Chindiei

Mihai Neguț e tare necăjit după eșecul Chindiei

❚ „Nici nu-ți dai seama ce rău mi-a părut când am văzut că echipa a pierdut promovarea, după ce a avut avans de șase puncte. Nu pot să-mi dau seama cum s-a ratat promovarea. Îți dai seama ce șansă s-a irosit?” ❚ „Dacă Consiliul Județean și Consiliul Local vor da în continuare bani, dacă vor face și stadion, eu zic că aveți și bani pentru echipă de Liga I. Acum depinde și cum îl proiectează, pentru că dacă va avea 7.000 de locuri, nu poți să faci bani cu el. Un stadion, ca să îl folosești pentru a scoate bani, trebuie să aibă cel puțin 15.000 de locuri” ❚ „Poate să vină și managerul lui pește, dacă tu nu ai stadion, nu ai teren de antrenament, nu ai nimic, nu poți să faci performanță. Uite, eu nu rețin să fi avut și eu vreodată 3 sau 5 bani în cont” ❚ „Dacă eram în locul statului, aș închide toate cluburile care au datorii. Eu nu cred în plata asta eșalonată, cu țârâita, cu țârâita. Închideți-l, frate, faceți o altă societate, luați-o din Liga a V-a și făceți-vă pe cât vă ține buzunarul” ❚ „De ce și-ar băga oamenii de afaceri banii într-o echipă de fotbal, și nu ar investi mai degrabă în spitale sau în infrastructură? Sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul care trebuie susținute financiar. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, de servicii medicale performante, de școli bune pentru copiii lor, de drumuri civilizate pe care să circule”

 

COSTIN MIHAI


Chiar dacă s-a retras de la Chindia în urmă cu doi ani, unde a deținut funcția de președinte executiv, Mihai Neguț continuă să se informează permanent despre situația echipei. Regretă că formația târgovișteană a ratat promovarea în Liga a II-a, după ce a intrat cu un avantaj consistent de puncte în play-off. Cu toate acestea, nu a renunțat la ideea că un club de talia Chindiei agonizează în Liga a III-a, preconizându-i un viitor în prima divizie. Doamne ajută!

Rep.: Salut, Mihai, nu am mai vorbit demult. Cum o mai duci?

- Abia aștept să plec joi în vacanță, că anul ăsta doar am muncit, nu am avut timp și de relaxare. Sunt bine, familia la fel, afacerile merg și ele, chiar dacă nu ca în alți ani. Chiar mă bucur că m-ai sunat. Te citesc și eu pe internet, însă spune-mi și mie mai multe lucruri despre Chindia.

Rep.: Bănuiesc că știi de ratarea promovării și de schimbările de la club.

- Nici nu-ți dai seama ce rău mi-a părut când am văzut că echipa a pierdut promovarea, după ce a avut avans de șase puncte. Nu pot să-mi dau seama cum s-a ratat promovarea. Îți dai seama ce șansă s-a irosit? Dar cine e P. (n.r. îi spune numele fostului președinte otopenar) ăsta, cine l-a adus la club?

Rep.: A fost adus politic, de la pe la Otopeni.

- Eu nu am auzit de el, habar nu am cine e. Pe Ghergu îl știu, a fost fotbalist de Divizia A, sper să facă treabă. Antrenorului cum îi spune?

Rep.: Nicu Croitoru, e adus de la Titu, unde a antrenat vreme de 12 ani.

- Nici de el nu prea am auzit, dar am văzut că e destul de tânăr, ceea ce mă bucură. E vremea oamenilor tineri, e bine că li se dă o șansă. Din păcate, am văzut că sunt tot datorii foarte mari la club. Câți bani dau asociații?

Rep.: 16 miliarde anual vin numai de la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Local Municipal Târgoviște, iar Universitatea Valahia asigură în continuare cazarea jucătorilor în campus.

- Sunt ceva bani. Până la urmă, e treaba lor, sunt banii lor, important e să controleze ce s-a întâmplat cu ei, ăia care i-au dat. Dacă Consiliul Județean și Consiliul Local vor da în continuare bani, dacă vor face și stadion, eu zic că aveți și bani pentru echipă de Liga I. Acuma depinde și cum îl proiectează, pentru că, dacă va avea 7.000 de locuri, nu poți să faci bani cu el. Un stadion ca să îl folosește pentru a scoate bani trebuie să aibă cel puțin 15.000 de locuri. Stadionul oricum va mânca bani, așa că trebuie să gândești un proiect, încât să scoți cel puțin cheltuielile de exploatare și de organizare a meciurilor.

„Fraților, creșteți-vă copii!”

Rep.: Din păcate, datoriile sunt în continuare foarte mari, nu se promovează în Liga a II-a, iar asociații au devenit mai reticenți. Pompează bani publici în echipă, iar finalitatea care este?

- Păi niciuna. Oamenii chiar au dreptate, eu sunt de acord cu ei. Care e finalitatea? De ce să nu dau eu bani la spitale, la drumuri, la școli și să vă dea vouă la fotbal? Și banii ăștia trebuie să-i iei de undeva, nu ți-i dă nimeni așa, pur și simplu.

Rep.: Impresia este că la Chindia lipsește un manager performant.

- Bun, și eu am fost acolo, iar din ce-mi spui tu, cred că am fost singurul care am mai plătit datorii la stat. Poate să vină și managerul lui pește, dacă tu nu ai stadion, nu ai teren de antrenament, nu ai nimic, nu poți să faci performanță. Uite, eu nu rețin să fi avut și eu vreodată 3 sau 5 bani în cont.

Rep.: Să știți că în ultima perioadă asociații au asigurat salariile celor din club la zi, chiar au sprijinit puternic echipa din punct de vedere financiar.

- Degeaba au fost cu salariile la zi, când datoriile sunt așa de mari. Acum să-ți spun o chestie, dacă eram în locul statului, aș închide toate cluburile care au datorii.

Rep.: Bun, e simplu să le închizi, însă în acest caz statul riscă să nu mai recupereze nimic.

- Nu știu frate, dar așa ce șanse are să scoată bani de la cluburi. Eu nu cred în plata asta eșalonată, cu țârâita, cu țârâita. Închideți- l, frate, faceți o altă societate, luați-o din Liga a V-a și făceți-vă pe cât vă ține buzunarul. Să vezi tu că din cauza chestiei ăsteia, cât de mult o să crească fotbalul românesc în zece ani. Nu acuma, că acuma n-are cum. Pentru că, nemaiavând bani și nemailăsându- i să-și facă de cap ca acum 20 de ani, când Dinamo, CFR și toți ăștia aveau datorii de le săreau capacele, o să trebuiască să se orienteze către jucători români. Încă mai merge treaba asta cu Steaua, pentru că s-a calificat în Liga Campionilor și le-au venit foarte mulți bani. Dar în momentul în care nu se va mai califica acolo, va fi același lucru. Fraților, creșteți-vă copii!

Rep.: Cam asta face Chindia acum. A demarat colaborări cu mai multe cluburi din județ care pun accent pe juniori, iar valorile vor fi concentrate la Târgoviște.

- Foarte bine, asta este o treabă foarte bună, dacă înțeleg și căpoșii ăia din județ. Tu știi bine că pe vremea mea toată lumea se certa cu toată lumea, ziceai că sunt dușmani. Decât să iei vreun jucător din județ, mai bine luai trei de la Steaua, că aveai mai multe șanse.

„Dându-l la o parte pe Gică Popescu, Burleanu e cel mai bun”

Rep.: Din păcate, nici sponsori nu prea sunt atrași la echipă.

- De ce și-ar băga oamenii de afaceri banii într-o echipă de fotbal, și nu ar investi mai degrabă în spitale sau în infrastructură? Sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul care trebuie susținute financiar, credemă, oamenii au nevoie de locuri de muncă, de servicii medicale performante, de școli bune pentru copiii lor, de drumuri civilizate pe care să circule.

Rep.: Nici Legea Sponsorizării nu ajută foarte mult mediul de afaceri.

- Orice ar spune Legea Sponsorizării, eu o țin pe-a mea, că sănătatea, educația ar trebui să fie prioritatea oamenilor de afaceri, nu fotbalul. Până la urmă, uite cu cât a fost cumpărat Rapidul, mare club din Giulești, un brand adevărat din fotbalul românesc. S-au plătit 500.000 de euro în prima tranșă și va mai urma una asemănătoare. Adică Rapidul a ajuns să coste un milion de euro, adică 40 și ceva de miliarde lei vechi. Despre ce fotbal vorbim?

Rep.: Ai făcut parte din echipa lui Gică Popescu pentru alegerile din martie, vizând funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Cum îl percepi pe Burleanu, îl vezi capabil să facă față unei asemenea funcții și să aducă progresul dorit?

- Eu zic în felul următor, chiar dacă am fost în campanie cu Gică. Dându-l la o parte pe el, eu cred că Burleanu e cel mai bun dintre ăia care au rămas. Îl cunosc de foarte mult timp și știu ce spun, e tânăr și ambițios. Eu zic că poate, singura lui problemă este să fie mai diplomat.

Rep.: Cu Gică Popescu ai mai vorbit?

- Am fost la el, am vorbit la telefon.

Rep.: Mai are de gând să se implice în fotbal?

- Nu știu, nu vorbesc eu așa ceva cu el, acum are alte lucruri pe cap.

,,Chindia putea și merita să intre în Liga a II-a”

Rep.: Mai ai de gând să vii la un meci al Chindiei?

- Cu mare drag. Am vrut să vin atunci, la meciul din deplasare, cu Fortuna Câmpina, cel în care s-a decis promovarea, dar a trebuit să plec în afară. Eu mă uit la tot ce apare de Chindia și te citesc pe tine, în special în „Jurnal de Dâmbovița”. Știi cum e, te duci undeva cu sufletul deschis, îți rămâne ceva acolo, pentru Chindia. M-am atașat de oamenii ăia de acolo, pe mine nu m-a înjurat nimeni la Târgoviște. M-ai luat tu la trei păzește din când în când, dar corect, nu aiurea. Chindia putea și merita să intre în Liga a II-a. Că mă uit ce echipe sunt aici, de care nu a auzit nimeni, și Chindia e în Liga a III-a, nu-mi place deloc. Mi-aduc aminte de copilărie că la Târgoviște a jucat Dobrin, chiar am fost cu tata la un meci. Și mai trebuie stadion, obligatoriu unul de minimum 15.000 de locuri, puneți presiune pe oamenii cu putere în administrație să îl facă. Târgoviștea chiar are nevoie de un stadion nou, își va scoate banii. Acolo trebuia făcut un stadion și nu prin localități unde zac acum părăsite. Până la urmă și Național Arena, câți își permit să joace acolo? E foarte mare, cheltuielile sunt enorme, nu e deloc ușor de întreținut un asemenea stadion.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale