Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.01.2015 00:20

Ieri, la Târgoviște, manifestare pentru copiii cu dizabilități


A A

"Mihai Eminescu – poet nepereche", la Biblioteca pentru copii


Activitatea va continua astăzi, 15 ianuarie, la aniversarea nașterii lui Eminescu

❚ Au participat copii de la Școala Specială și clasa elevilor cu cerințe educative speciale de la Școala „Gr. Alexandrescu” din Târgoviște ❚ Activitatea a fost pregătită cu mare pasiune și profesionalism, bibliotecarele folosindu-se de cărți și mijloace audio-video moderne pentru ca acești micuți, cu nevoi speciale, să înțeleagă și să se apropie sufletește de poezia lui Mihai Eminescu

PETRE DRĂGUȚOIU


Filiala pentru Copii „I.Al. Brătescu Voinești” a Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița a fost ieri gazda unei reușite manifestări organizate în cadrul programului „Mihai Eminescu – poet nepereche”. Au participat elevi de la Școala „Gr. Alexandrescu” și Școala Specială din Târgoviște. Prof. itinerant Vasilica Brebenel (Școala „Gr. Alexandrescu”) a participat la manifestare cu clasa a V-a „de copii cu cerințe educative speciale”, implicați în proiectul educativ „Împreună spre integrare”.

Lor li s-au alăturat elevi de la Școala Specială Târgoviște, coordonați de profesorii psihopedagogi Maria Alexandru și Lenuța Sorescu împreună cu bibliotecarul Georgeta Dumitru. Manifestarea dedicată marelui poet național, de la a cărui naștere se aniversează 165 de ani pe 15 ianuarie, a avut ca scop „sprijinirea și promovarea integrării în comunitate a copiilor cu dizabilități printr-un proces de normalizare a vieții acestora, integrarea socială și societală conturându-se într-o manieră imperativă”.

Copiilor prezenți le-au fost prezentate viața și opera poetului nepereche Mihai Eminescu, au avut loc schimburi de impresii, au fost citite fragmente din basmul „Făt Frumos din lacrimă”. Ca parteneri colaboratori au participat elevi, profesori, bibliotecari și părinți. Bibliotecarele Camelia Petre și Gianina Ivan au pregătit activitatea de ieri cu pasiune și profesionalism, folosindu-se de cărți și mijloace audio-video moderne, pentru ca micuții cu nevoi speciale să înțeleagă și să se apropie sufletește de creația poetulu nepereche Mihai Eminescu.

Activitatea va continua astăzi, 15 ianuarie, cu alte serii de copii de la cele două școli, cărora li se vor alătura preșcolari de la Grădinița nr. 1 Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale