Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.07.2024 00:14

Cuvântul care zidește


A A

Meditație la Duminica Sfinților Români

Meditație la Duminica Sfinților Români

Pe sfinții pe care i-a dat, în decursul istoriei, neamul românesc îi regăsim în toate lunile anului bisericesc, fiind însemnați cu albastru. Ei ne arată prin viața lor că sfințenia nu este apanajul unei generații, al unui timp din istorie, ci este răspunsul permanent al creștinului autentic, plin de iubire, credință și fapte bune, la iubirea lui Dumnezeu, fiind permanent chemat la sfințenie și viață veșnică în Împărăția cerurilor. Și aceasta deoarece scopul vieții noastre este sfințenia. Pentru a ajunge la sfințenie este nevoie să-I urmăm lui Hristos și să împlinim în viața noastră cuvintele Lui.

Toți sfinții naționali români care s-au sfințit pe pământul românesc ,în Dobrogea,în Ardeal,în Muntenia,în Moldova ,toți au fost de mare folos în vremea lor de-a îmbărbăta poporul ,în credință ,în timpul războaielor și în toate ispitele acestei vieți. Ei au dovedit nu numai cuvantul ci și cu viața și trăirea lor. Avem în Moldova pe Sfântul Ștefan cel Mare care nu făcea nimic fără ajutorul Sfântului Daniil Sihastrul și fără binecuvântarea Sa. Avem pe Sfântul Grigorie Decapolitul. Între cei care au trăit deplin viața călugărească, se numără Sfântul Nicodim de la Tismana, Sfântul Daniil Sihastrul, Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Calinic de la Cernica. Îi cinstim astăzi și pe acei martiri români care au ținut sus stindardul Crucii în vreme de prigoană, pecetluind cu sângele lor propria mărturie, precum Sfinții Mucenici de la Niculițel, din veacul al IV-lea; apoi pe Sfântul Ioan Valahul (†1662) și pe binecredinciosul voievod Constantin Brâncoveanu cu fiii săi: Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache, martirizați de turci, în ziua de 15 august 1714. În calendarul nostru bisericesc regăsim peste 100 de sfinți străromâni și români care au fost trecuți în rândul sfinților în diferite etape de canonizare din ultimul veac al istoriei Bisericii Ortodoxe Române.

 

Pr.Pîrvu AurelianComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale