Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.06.2024 00:13

De la 1 iulie 2024,


A A

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate

Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate

*Problema este că nu mai sunt bani pentru medicina de familie în semestrul al II-lea!

 

Peste doar câteva zile, respectiv la sfârșitul acestei luni, expiră contractul medicilor de familie cu Casa de Asigurări de Sănătate! Deci de la 1 iulie 2024, medicina de familie, dar și Ambulatoriile de Specialitate trebuie să intre pe un nou contract cu Casa de Sănătate, pentru ca activitatea din aceste domenii să se desfășoare fără disfuncționalități. Însă problema care a apărut și de data aceasta, la fel ca în 2023, este că pentru semestrul  al II-lea nu mai sunt bani pentru medicina de familie.

Dr. Ileana Dumitrescu de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița ne-a declarat ieri că a primit asigurări de la președinta CNAS, dr. Valeria Herda că se va continua activitatea prin semnarea  unui act adițional la vechiul contract și că problema banilor va fi rezolvată în cele din urmă de către Guvern și Ministerul de Finanțe.

„Continuarea va fi de la 1 iulie 2024, va fi un act adițional la contractul vechi. Ne-am întâlnit săptămâna trecută cu d-na dr. Valeria Herdea, noua președintă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a spus că deși pe semestrul II nu sunt bani și-a asumat și trebuie ca și Guvernul să dea bani pentru a continua cu aceleași valori semestrul al II-lea din 2024 pentru medicina primară și medicina de Ambulator, pentru că aici erau hibele din punct de vedere al finanțării. Nu sunt bani pentru semestrul al II-lea, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când nu au mai fost bani din august sau septembrie. D-na Herdea a spus că Ministerul de Finanțe trebuie să  asigure finanțarea pentru semestrul al II-lea din  2024 pentru medicina primară și pentru Ambulator, adică pentru întregul sistem de sănătate care este în contract cu Casa de Asigurări”’, ne-a declarat ieri dr. Ileana Dumitrescu, de la Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj
Schimbările climatice afectează vegetația în Dâmbovița
Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui
Fermierii pot depune cererile pentru decontarea motorinei
Apicultorii pot depune cererile de plată pentru intervenții
Reabilitări de amploare în spațiile de parcare
Proiect de asfaltare a infrastructurii rutiere
Investiții majore pentru dezvoltarea localității
APIA Dâmbovița a făcut plăți în valoare de peste 178 milioane lei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale