Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.01.2018 00:09

Amintiri frumoase


A A

Marian Vasilache vorbește despre bogata sa carieră

Marian Vasilache vorbește despre bogata sa carieră

* Marian Vasilache este unul dintre cei mai importanți jucători care au evoluat pentru Flacăra Moreni. Acesta a adunat peste 300 de prezențe în Liga a 2-a, având și peste 100 de jocuri în Liga a 3-a

*„ Au fost multe momente frumoase, dar și controversate. Momentul cel mai controversat a fost barajul de la Oradea din 1975”, a mărturisit Vasilache

* „Trebuie să ne gândim la Liga a 2-a, acolo e locul nostru!”, a punctat fostul mare fotbalist de la Flacăra Moreni

COSMIN SAVA


 

Marian Vasilache este unul dintre cei mai importanți jucători care au evoluat pentru Flacăra Moreni. Acesta a adunat peste 300 de prezențe în Liga a 2-a, având și peste 100 de jocuri în Liga a 3-a, dar a și antrenat formația morenară în patru perioade diferite. Are unul dintre cele mai bogate palmaresuri din fotbalul dâmbovițean, dar rămâne cu regretul că nu a evoluat niciodată în prima ligă. Am realizat un interviu cu acesta, în care am discutat despre împlinirea a 95 de ani de Flacăra, momentele frumoase și controversate din carieră, dar și despre actuala echipă morenară.

Rep.: Anul trecut a avut loc reunirea cu vechii colegi, pentru a sărbători 95 de ani de existență ai echipei Flacăra. Cum a fost evenimentul?

- A fost o reîntâlnire cu foștii colegi, am rămas cu o părere extraordinară, pentru că noi ne vedem aproape în fiecare an, dar de această dată am întâlnit colegi pe care nu i-am mai văzut de mult timp, cum ar fi Albină sau Nicolae Toma. Îi admiram de mic și a fost o reîntâlnire emoționantă. A fost o atmosferă frumoasă, mi-a plăcut prestația lui Marinică și a lui Petrescu, băieții de la galerie.

Rep.: Sunt programate și alte evenimente de tip old-boys în perioada următoare?

- În perioada următoare nu avem programat nimic de acest tip, dar luna viitoare o să ne întâlnim din nou la București, la ziua lui Marian Rusen.

„Marea supărare e că nu am jucat în Divizia A”

Rep.: Sunteți o legendă a fotbalului morenar. Care e cel mai frumos moment trăit ca jucător la Moreni?

- Au fost multe momente frumoase, dar și controversate. Momentul cel mai controversat a fost barajul de la Oradea din 1975, când ne-am luptat cu Alexandria pentru menținerea în Divizia B, dar, după baraj, Alexandria a rămas în B. Au fost mai multe momente frumoase, când am terminat de 2 ori pe locul 3, pentru că atunci nu trăgeam la promovare, când am învins Rapidul cu 1-0 pe Giulești, meciurile cu echipe de tradiție precum Petrolul, Progresul București. Am avut peste 300 de meciuri la Liga a 2-a și peste 100 la Liga a 3-a.

Rep.: Ca antrenor, care au fost cele mai frumoase momente?

- Faptul că am promovat jucători la echipa mare, cum ar fi Paraschiv, Bițică sau Voinea, dar și atunci când am preluat echipa, care avea doar 8 puncte după tur, am salvat-o de la retrogradare după ce am reușit 9 meciuri de excepție, în care băieții s-au motivat excelent. Îi aveam elevi atunci pe Ene, Vlădescu, Vasile, Tudorică, Gheboș sau Panaite. De asemenea, în 1986, când am promovat cu Minerul Șotânga, după barajul cu Turnu Măgurele, 2-0 acasă și 0-1 în deplasare.

Rep.: Aveți vreun regret după o carieră atât de bogată?

- Marea supărare e că nu am jucat niciodată în Divizia A.

„Trebuie să ne gândim la Liga a 2-a”

Rep.: De ce credeți că acum ceva timp fotbalul morenar, dar și cel dâmbovițean, erau la un nivel mai înalt?

- Înainte erau create premisele pentru performanță, aveam echipă în Liga 1, echipe în Liga a 2-a și a 3-a.  Juniorii erau bine pregătiți, erau promovați mai repede la prima echipă. Nu erau mulți bani, dar jucătorii din primele ligi erau mereu cu banii la zi, nu existau întârzieri. Era altfel și atmosfera în cadrul echipei, se juca de plăcere, fotbaliștii jucau pe maidan și tot aveau calitate. Flacăra a dat mereu jucători de valoare, pornind de la Sandu Badea, Toma, Ștefănescu, Florin Grigore, pe care l-am adus din București, și apoi a fost și la CS Târgoviște. De asemenea, nu am uitat că și eu am jucat la CS Târgoviște o jumătate de an, alături de Pitaru, Ene, Tică Gheorghe sau Sava. De la Moreni au mai plecat și Mihăescu, frații Pană, Paraschiv sau Ene. Sunt convins că se vor mai naște și alți jucători talentați la Moreni. Ei au nevoie de condiții bune și să fie crescuți bine. Din păcate, acum nu mai sunt înterprinderi care să susțină echipa, totul depinde de primăria orașului. Suntem oraș cu tradiție în fotbal, e păcat, toată lumea mă întreabă ce se întâmplă la Flacăra. Trebuie să ne gândim la Liga a 2-a, acolo e locul nostru, sau dacă nu, măcar să fie condiții decente pentru Liga a 3-a. Aveam indemnizații, alimentație, beneficii când jucam, totul era în regulă atunci.

Rep.: Considerați că în următorii cinci ani Flacăra ar putea să se întoarcă în Liga a 2-a?

- E foarte greu, sunt convins că toată lumea își dorește asta. Mă întâlnesc cu suporterii când vin la meciuri, toată lumea vrea mai mult, dar nu cred că în următorii cinci ani se poate ajunge în Liga a 2-a. Primăria nu cred că e atât de bogată, iar alți investitori nu prea se văd. Automecanica nu poate și nu cred că ar risca, IMUT nu mai e, singura soluție e primăria. Poate și cei de la Consiliul Județean ar trebui să sprijine mai mult, pentru că înainte Flacăra și Chindia erau emblema fotbalului de aici. Dacă o să existe buget, o să promovăm, dacă nu, o să stam aici și o să ne chinuim și mai mult. E dificil, mai ales dacă s-ar schimba și formatul competițional și s-ar face mai multe serii. Cheltuielile sunt mari, de la deplasări, până la baremul de arbitraj.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale