Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2022 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

La mulți ani, Flacăra Moreni!

La mulți ani, Flacăra Moreni!

Flacăra Moreni, una dintre cele mai vechi echipe din țara noastră, își sărbătorește Centenarul. Echipa de pe Cricov deține și cele mai bune performanțe din istoria fotbalului dâmbovițean, locul 4 în sezonul 1988-1989 al primei divizii și participarea în Cupa UEFA. Ascensiunea din orașul „aurului negru” a început în sezonul 1985-1986 când, după o luptă directă cu CS Târgoviște, în Seria a II-a a Diviziei B, a promovat în Divizia A.

Duelul celor două dâmbovițene a fost aprig disputat și mult peste nivelul diviziei secunde. Morenarii au beneficiat de aportul unor jucători cu mare experiență, precum Dudu Georgescu (deținător a două trofee Gheata de Aur), Aelenei sau frații Pană, dar și de o conducere tehnică pe măsură, cu Traian Ivănescu și Alexandru Moldovan. Odată cu promovare a început să se vorbească pro și contra, despre echipa morenară. Ba că este ținută în brațe de Securitate, ba că are protecția unor generali ori structuri.

O fi fost și ceva adevăr în toate astea, dar cert este faptul că echipa și-a văzut de treabă și, în cel de-al treilea sezon în Divizia A, 1988-1989, a ocupat locul 4, destinat Cupei UEFA. În etapa 26-a a acelui sezon, s-a declanșat un puternic conflict între un general și șeful statului, Nicolae Ceaușescu. Motivul? Flacăra a învins cu 2-0 pe FC Olt Scornicești și drumul spre Europa a fost deschis. Despre meciurile de colecție, cu FC Porto, stau mărturie zecile de articole din presa vremii, mai laudative fiind cele din Portugalia.

Și, cu toate acestea, nu cred că mai există o altă echipă din țară, care să fi trecut prin atâtea, precum Flacăra Moreni. Iubită, hulidă, lăudată, degradată, înălțată, retrogradată, toate acestea într-o succesiune greu de explicat. În care agonia și extazul făceau rocade după rocade, până când bătrâna echipă de lângă Sângeriș s-a retras într-o lume fără patimă. De multe ori, Flacăra doar a pâlpâit dar, spre lauda ei, nu s-a stins. Centenarul o găsește într-un moment prielnic de a mai urca o treaptă în ierarhia fotbalului românesc. Ar merita cu prisosință.

Vorba lui Cornel Dinu: „La cât petrol a dat Moreniul lumii, mai ales americanilor, orașul acesta ar fi trebuit să aibă trotuare pavate cu aur și echipa de fotbal în cupele europene”. Cel mai important lucru este că echipa galben-albastră are un  public devotat, un imbold permanent, și doar împreună au trecut prin atâtea vremuri bune și rele. Să sperăm că viața echipei Flacăra Moreni, după împlinirea a 100 de ani, nu va mai cunoaște bulversări și se va bucura de mai multă lumină. La mulți ani, Flacăra Moreni!

 


Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Chindia joacă restanța cu Universitatea Craiova
O restanță cât Turnul Chindiei
Aninoasa, Crovu și Cojasca, lideri în Liga a 6-a
Viitorul Ocnița, pe loc de promovare în Seria Nord
Pucioasa, remiză cu Popești-Leordeni
E nevoie de liniște
Dubla lui Cernea a rezolvat meciul
Gloria Bucșani e campioană de toamnă
Chindia și CSȘ înregistrează rezultate decente
Competiții frumoase la juniori


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale