Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.07.2024 00:18

Din cadrul universității „Valahia” din Târgoviște,


A A

Jurământul de credință al absolvenților de Teologie

Jurământul de credință al absolvenților de Teologie

Absolvenții Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, licență și master, promoția 2024, au depus jurământul de credință, la Catedrala din Târgoviște, în cadrul unei ceremonii solemne, desfășurată  joi, 4 iulie 2024, sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

La festivitate au luat parte, alături de absolvenți și membri ai familiilor lor, profesorii Facultății, Părintele Vicar eparhial, Prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Prorector al Universității „Valahia”, Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației, Părintele Secretar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și slujitorii Catedralei eparhiale.

Părintele Mitropolit Nifon, profesor al Facultății și Decan pentru multă vreme, a arătat, în cuvântul său, că depunerea jurământului de credință este un eveniment solemn, plin de nădejde, de bucurie și de trăire duhovnicească, moment spiritual important și frumos, care conectează pe tinerii absolvenți întru profunzimea Trupului Viu al Mântuitorului Hristos, care este Biserica.

Înaltul Ierarh a subliniat că teologia are trei aspecte specifice, și anume: cel duhovnicesc, fundamentat pe rugăciune și pe aprofundarea vieții spirituale, apoi aspectul pastoral, ce reliefează faptul că iubirea lui Dumnezeu trebuie împărtășită aproapelui prin intermediul luminii învățăturii dumnezeiești și a Învierii călăuzitoare pe drumurile vieții. Avem nevoie de cunoașterea și de trăirea credinței, precum și de a ști cum să împărtășim celor din jur această bucurie a slujirii Tatălui ceresc, dobândită prin studiul teologiei. Cea de a treia dimensiune a teologiei, cea misionară, are în centrul ei promovarea dialogului în orice împrejurare, mărturisind, cu fidelitate pe Dumnezeu și trăind credința, în chip nedespărțit și armonios.

Mitropolitul Nifon i-a îndemnat pe tinerii absolvenți să contribuie la vindecarea contemporanilor noștri, încercați de diferitele provocări ale vremurilor, dominate de tot felul de crize, de angoasă și de suferință, prin mărturia, solidaritatea și comuniunea iubirii, care înalță și transfigurează.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Lucrări avansate la reabilitarea Grădiniței „Prichindel”
Proiect antidrog "Eu și copilul meu"
Proiecte majore la Târgoviște pentru infrastructura rutieră și educație
"La Piovra" valahă (II)
"Avem nevoie de o legislație mai permisivă, avem foarte multe controale"
Sala de Sport a Universității "Valahia", aproape finalizată
Sprijin pentru Secția Psihiatrie Cronici - Gura Ocniței
Finanțarea domeniului schiabil "Cocora", în vizorul Comisiei Europene
"La Piovra" valahă
"La Automecanica, lucrurile nu stau deloc bine"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale