Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.06.2023 00:20

Editorial


A A

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit „apele de sănătate”, și de la Bălenii vechilor boieri și Răcarii lui Ion Ghica, la Moroienii Ciorăneștilor și magicele piscuri Omu și Leaota ale fascinanților Munți Bucegi, prilej, deci, de a vedea cum Dâmbovița domnească și voievodală, onorându-și trecutul, pătrunde viguros în orizonturile secolului XXI.

Îmi îngădui ca, și acum, să trag un semnal de alarmă: dispariția județelor înghițite de rechinii regiuni – căci asta le va fi soarta, după cum ar vrea neomarxiștii de la Bruxelles, unii cu interese obscure mafiote și pe seama românilor - ar însemna o altă „stalinizare” a României, în loc de a fi regândite în funcție de necesități și posibilități. Cu justețe.

Și atrag atenția cu toată responsabilitatea cronicarului, istoric și jurnalist, care, timp de 60 de ani, a trăit activ în istoria contemporană a acestui meleag de țară, consemnând-o: dacă ar fi ca județul Dâmbovița să dispară din nou, tocmai acum când renaște, România ar fi mai săracă, deschizându-i-se în trup o rană adâncă. Iar istoria nu-i va ierta pe cei ce ar fi s-o producă. Sper ca bunul Dumnezeu să nu îngăduie o asemenea tragedie.

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!
Nefertiti de... Cotroceni?!
Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...
O vară fierbinte (II)
O vară fierbinte (I)
Și noi am fost pe Conte Verde...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale