Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2015 00:08

Chindia s-a desprins în clasament


A A

Joc pragmatic, puncte mari

Joc pragmatic, puncte mari
Chindia s-a bazat mult pe experiența jucătorilor de la mijloc, acolo unde a încercat să conducă ostilitățile

❚ Târgoviștenii veneau după un succes enorm, obținut în deplasare la Pitești, iar punctele de acolo nu valorau absolut nimic în condițiile în care erau pierdute cu Concordia II ❚ Roș-albaștrii au atacat mai mult pe flancuri, acolo unde s-a mai făcut diferența, pentru că pe mijloc senzația a fost de buimăcie generală, în ambele tabere ❚ Văzând lipsa soluțiilor ofensive, nu de puține ori mijlocașii târgovi șteni au încercat șuturile de la distanță, însă nici acestea nu au cadrat poarta lui Gudea sau Voicu. Apărarea s-a descurcat și ea bine ❚ Cu Chiajna II, Nicu Croitoru l-a folosit pe Vlăduț Parghel mijlocaș dreapta, iar acesta nu a dezamăgit. Din contră, jocul său a fost consistent, făcând risipă de efort, multe sprinturi atac-apărare, precum și centrări de calitate ❚ Despre golul doi nu pot fi multe de spus, doar remarcată execuția aceluiași Popa. Scăpat singur pe contraatac, atacantul târgoviștean a finalizat simplu, șut plasat în vinclul scurt

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

În Vinerea Mare, Chindia nu a făcut un joc deloc mare, însă a bifat o victorie mare. De ce a fost atât de important jocul cu satelitul Chiajnei? Nimic mai simplu. În primul rând, conjunctura în care s-a disputat: târgoviștenii veneau după un succes enorm, obținut în deplasare la Pitești, iar punctele de acolo nu valorau absolut nimic în condițiile în care erau pierdute cu Concordia II. În al doilea rând, ilfovenii nu stăteau deloc rău în clasament (locul 4 înaintea jocului direct), iar asta dădea cât de cât frisoane. Mai adăugăm aici și eșecul din tur (2-3) și obținem rețeta perfectă pentru un meci atractiv din afară, închis pe dinăuntru.

Pragmatica Chindia

Cam așa s-a desfășurat meciul în majoritatea minutelor. Puține faze de poartă, la fel de puține încercări, multe nereușite tehnice și un joc purtat cu precădere la mijloc, extrem de fizic și tacticizat. În câteva cuvinte, aceasta poate fi descrierea confruntării dintre Chindia și Chiajna II. Nicu Croitoru a gândit bine acest joc. Față de Pitești, l-a trimis din nou pe Cherchez în spatele unicului vârf Dani Popa, iar pe Vlăduț Parghel l-a folosit în banda dreaptă, astfel că axul median a fost format din cuplul obișnuit, Voinea- Anton. În aceste condiții, roș-albaștrii au atacat mai mult pe flancuri, acolo unde s-a mai făcut diferența, pentru că pe mijloc senzația a fost de buimăcie generală, în ambele tabere. Nu a mai existat o minte limpede la mijloc, asta și pentru că ilfovenii aglomerau incredibil de mult, iar omul care deținea balonul se trezea imediat înconjurat de doi-trei adversari.

Chiajna n-a mai speriat

Astfel, Chindia s-a bazat mult pe experiența jucătorilor de la mijloc, acolo unde a încercat să conducă ostilitățile. După golul marcat, târgoviștenii au preferat să adopte un joc la așteptare, dar greșeala decisivă a adversarului nu a mai apărut. Au fost, mai degrabă, erori în ambele tabere, cu precădere de ordin tehnic. Văzând lipsa soluțiilor ofensive, nu de puține ori mijlocașii târgovi șteni au încercat șuturile de la distanță, însă nici acestea nu au cadrat poarta lui Gudea sau Voicu.

Apărarea s-a descurcat bine: ambii fundași centrali, Vătavu și Ispas, nu au mai dat emoțiile de altădată, ci au jucat la siguranță, cu multe intervenții utile. Chiar și fizic, echipa lui Croitoru a rezistat bine, în condițiile în care prima schimbare a venit în minutul 67, în timp ce oaspeții terminaseră toate înlocuirile cu două minute mai devreme. Dincolo de victoria clară, rămâne și statistica. Cifrele sunt de-a dreptul penibile pentru satelitul Chiajnei, echipă care se afla în vecinătatea podiumului înaintea jocului de pe „Eugen Popescu”. Spre exemplu, Gârlea nu a avut niciun șut pe poartă! Au fost patru încercări, toate de la distanță și două lovituri de la colț pentru echipa lui Laurențiu Diniță.

Parghel, câștigul echipei

Fără prea multe discuții, unul din plusurile în echipa Chindiei este mijloca șul Vlăduț Parghel. Dacă golurile lui Popa nu mai reprezintă nicio surpriză, forma bună prin care trece Parghel trebuie remarcată. Acesta nu se află la primul joc bun, nu trebuie uitat nici episodul frumos numit Pitești, atunci când s-a mișcat admirabil, ținând cont de vârsta sa și de importanța meciului. Cu Chiajna II, Nicu Croitoru l-a folosit mijlocaș dreapta, iar acesta nu a dezamăgit. Din contră, jocul său a fost consistent, făcând risipă de efort, multe sprinturi atac-apărare, precum și centrări de calitate. Mai mult, l-a angajat pe Cherchez într-o cursă solitară, grație unei pase verticale (43), ceea ce denotă curaj și atitudine.

Popa-gol

Șansa Chindiei a fost un gol rapid, care a venit din gheata golgeterului Dani Popa. Este pentru a doua oară consecutiv când atacantul venit vara trecută de la Șotânga marchează în urma unei faze fixe, căci și la Pitești a marcat tot după un corner. De această dată centrarea a venit de la Anton, după un corner bătut scurt de Voinea. Astfel, s-a putut observa fără probleme că astfel de faze fixe sunt lucrate la antrenamente, fiindcă centrarea lui „Gonzo” a venit cu efect, direct pe colțul lung, iar de acolo căpitanul Chiajnei II, Albu, nu a fost în stare să respingă.

Oportunist, Dani Popa s-a înșurubat, deși avea un adversar în spate, și a finalizat simplu, așa cum îi stă bine unui mare atacant. Despre golul doi nu pot fi multe de spus, doar remarcată execuția aceluiași Popa. Scăpat singur pe contraatac, atacantul târgoviștean a finalizat simplu, șut plasat în vinclul scurt.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale