Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.01.2013 00:17

VIDEO :: Ieri, de Ziua Culturii Naționale, la aniversarea lui Mihai Eminescu


A A

Întâlnire la Târgoviște cu poetul și jurnalistul Lucian Avramescu

Întâlnire la Târgoviște cu poetul și jurnalistul Lucian Avramescu
Un public numeros a urmărit fascinat cuvintele invitaților, într-un eveniment editorial special, desfășurat la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”

❚ În Sala de conferințe a Bibliotecii Județene, un public numeros a venit la manifestarea emoționantă, încheiată cu lansarea volumelor „Ciorne” și „Bună seara iubito!” și a CD-urilor „Poeme pe zăpadă” și „Bună seara iubito!” ❚ O surpriză a fost și prezența jurnalistului și analistului politic Bogdan Chirieac, care a afirmat că Lucian Avramescu a ales „timpul și valoarea care să-l ducă în eternitate”

 

De Ziua de naștere a poetului și jurnalistului național, Mihai Eminescu, ieri, 15 ianuarie 2013, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, a avut loc întâlnirea cu poetul și jurnalistul Lucian Avramescu în prezența unui public numeros, format din președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Adrian Țuțuianu, directorul Bibliotecii - dr. Agnes Erich, precum și jurnaliști, scriitori, studenți, elevi și oameni de cultură. „Mă legitimez astăzi în fața dumneavoastră cu patru cărți”, a declarat Lucian Avramescu.

 

O surpriză deosebită a fost și prezența jurnalistului și analistului politic Bogdan Chirieac, care a afirmat că „Lucian Avramescu a ales timpul și valoarea care să-l ducă în eternitate, iar Traian Băsescu și l-ar fi dorit foarte mult în porcăria de la Cotroceni. Țara aceasta nu a ajuns acolo unde ne-am dorit acum 23 de ani, la Revoluția Română. Mi-am dorit foarte mult să ajung la Târgoviște, am întârziat deoarece la București era o ceață și fizică, nu numai politică. Am o apreciere pentru poetul de marcă și jurnalistul Avramescu. Voce a unor valori care nu întotdeauna sunt apreciate în România”.

 

 

VIDEO INTEGRAL :: urmăriți aici evenimentul editorial

 

Conf.univ.dr. Adrian Țuțuianu, președintele CJD, a prezentat invitații, marcând semnificația evenimentului aniversar, cultural și civic. Lucian Avramescu a menționat: „În general poemele mele sunt de dragoste și m-au definit ca îndrăgostit. Din câte meserii sunt, ce să fac, mi-am aleso p-asta!”, iar referindu-se la prietenul său Adrian Țuțuianu, a afirmat cu amărăciune: „Când ne-am întâlnit i-am zis «te felicit cu milă de tine» (n.n. că a fost ales în această austeritate președintele CJD), pentru că mai are să umple cinci sute de saci de bani rămași goi de la fosta conducere PDL”.

 

La o întrebare din sală privind cuvântul „dezertor” ce apare într-un volum al său ca autodefinire, poetul a replicat: „Când ne naștem, prima gură de aer rămâne de acolo de unde te-ai născut. (…) Scriu acolo unde am dezertat de București” (n.n. localitatea Sângeru, județul Prahova). În casa natală de la Sângeru, poetul Lucian Avramescu a colecționat „peste 2000 piese de sculptură în piatră”, cele mai multe create de natură, un loc unde se simte cel mai normal și în care creează.

La finalul întâlnirii emoționante, jurnalistul și poetul Lucian Avramescu și-a lansat volumele „Ciorne” și „Bună seara iubito!”, alături de CD-urile „Bună seara iubito” și „Poeme pe zăpadă” (versuri în lectura poetului, atmosferă muzicală Alexandru Tomescu).

 

 

 

Petre Drăguțoiu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale