Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.10.2014 00:07

Asta mai lipsea fotbalului dâmbovițean!


A A

Insulte rasiale la un meci de Liga a IV-a

Insulte rasiale la un meci de Liga a IV-a
Mădălin Ioniță are un război personal cu arbitrul Costinel Neagu, însă insultele rasiale nu-și au locul aici

❚ „Din câte țin minte, băieții i-au adresat cuvântul «cioară», nu «țigan». Probabil că l-am jignit și eu în momentul ăla, spunându-le jucătorilor să-l lase în pace, că nu-l mai schimbă ei la vârsta asta, doar îl știe tot județul”, a recunoscut și antrenorul de la Crevedia că s-au adresat jigniri la adresa lui Costinel Neagu

C. MIHAI

 


 

În paginele de luni ale cotidianului „Jurnal de Dâmbovița” a apărut informația că oficialii echipei Voința Crevedia au adresat insulte rasiale unuia dintre arbitri. Este vorba despre asistentul Costinel Neagu, la un meci arbitrat la centru de Răzvan Dobre și observat de Tinel Aldea. Devine interesant dacă ultimii doi au notat acest lucru în rapoartele întocmite, mai ales că erau obligați să o facă și chiar să intervină pentru a opri aceste insulte.

Asemenea limbaj este taxat dur în fotbalul adevărat, unde s-au întrerupt ori s-au pierdut meciuri din această pricină. Sâmbăta trecută, la Pucioasa, un arbitru a fost ținta unor insulte rasiale, fără ca absolut nimeni să intervină pentru a le opri. În schimb, observatorul partidei a transmis prin intermediul unui site că oaspeților li s-a anulat eronat un gol, pe motiv de ofsaid. „Nu e normal ca un observator să detalieze în presă ce apare în raport. Dacă se antepronunță, e și mai grav”, am prins reacția secretarului AJF Dâmbovița, Severin Anghelinu. Chiar și antrenorul de la Crevedia, Mădălin Ioniță, a recunoscut că s-au adresat jigniri la adresa lui Costinel Neagu. „Din câte țin minte, băieții i-au adresat cuvântul «cioară»”, nu «țigan ». Văzând că a fost semnalizat în ofsaid de Costinel Neagu, chiar dacă venise din spate cu trei-patru metri, jucătorul meu s-a năpustit asupra dânsului. Probabil că l-am jignit și eu în momentul ăla, spunându- le jucătorilor să-l lase în pace, că nu-l mai schimbă ei la vârsta asta, doar îl știe tot județul”.

Mădălin Ioniță, atac dezlănțuit

Indiferent de prestația unui arbitru, insultele cu caracter rasist nu-și au locul pe un teren de fotbal și nici nu trebuie trecute cu vederea. „Vă rog să intrați pe site-ul observatorului, să vedeți că ne dă dreptate. La un moment dat mă certam cu domnul Aldea și i-am spus că vreau să văd ce notă o săi dea lui Costinel Neagu. Știți ce mia răspuns domnul Aldea? Că a dat note de 7,50 și tot nu s-a luat nicio măsură. Recunosc că au apărut și jigniri la un moment dat, dar nu au fost atât de grave pe cât s-a scris în ziar. La Crevedia niciodată nu au fost probleme de ordin rasist sau să se întâmple vreun scandal, cel puțin de când sunt eu la echipa asta. Nu l-a făcut nimeni țigan pe Costinel Neagu, pentru că știu din sursele mele că nu e țigan. Chiar dacă era țigan, nu era nicio problemă, pentru că eu nu sunt rasist. Nu-l consider țigan, în schimb îl consider jăpcar”, și-a continuat Ioniță războiul personal cu asistentul meciului de la Pucioasa.

„Credeți- mă că nu mai pot să suport nici bătaia asta de joc. Mă duc la Mătăsaru, scap trei-patru faze la rând și stă Păunescu numai pe sus cu steagul, de frica suporterilor adverși, și se termină 0-0. Jucăm acasă cu Fieni și nu îmi dă 11 metri Laurențiu Nicolae, recunoscut de toată lumea, inclusiv de principalul de la Fieni. Cu punctele astea eram în primele patru, așa cum ar fi trebuit, la lotul pe care îl avem. Se fac eforturi să susținem echipa asta, din propriul buzunar, și vine Costinel Neagu să-și bată joc de munca noastră, să ne ia la mișto pe banii noștri. A fost un jaf ordinar la Pucioasa”.

Contactat telefonic, arbitrul Răzvan Dobre a susținut că nu a auzit insultele rasiale adresate colegului său de oficialii echipei din Crevedia.

P.S. Colegul nostru, Dumitru Ciobanu, a oferit nota 8 brigăzii de arbitri la meciul Pucioasa – Crevedia, inclusiv asistentului Costinel Neagu. „Jurnal de Dâmbovița” notează cu 8 un arbitraj bun spre foarte bun.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de ion la 01.10.2014 15:16

Daca a ajuns Neagu Costinel sa primeasca calificativul mai sus mentionat inseamna ca arbitrajul db-tean este deplorabil sau necalificat este cel care a acordat acest calificativ!!!!!!!!!!!!!!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale