Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.06.2024 00:16

Direcția Agricolă Dâmbovița așteaptă...


A A

Implementarea Sistemului Național Antigrindină în Dâmbovița

Implementarea Sistemului Național Antigrindină în Dâmbovița

Vlad Pătrașcu, directorul executiv al Direcției Agricole Dâmbovița, a oferit recent o informare detaliată despre pașii întreprinși pentru implementarea unui sistem antigrindină la nivel județean. Vlad Pătrașcu a vorbit despre importanța  a unui astfel de sistem pentru protejarea agriculturii locale, considerată coloana vertebrală a economiei județului.

Agricultura reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre locale, iar fermierii care depind de condițiile meteo favorabile trebuie să aibă recolte bogate. Din păcate, grindina este un fenomen meteo care poate provoca daune majore cultivatorilor. În ultima lună, grindina a adus pierderi uriașe fermierilor”, a declarat Vlad Pătrașcu, director DAJ Dâmbovița.

Din 2019, au fost inițiate demersuri pentru dezvoltarea capacității de combatere a căderilor de grindină în județul Dâmbovița, cu un studiu de fezabilitate care includea unități administrativ-teritoriale precum Văleni, Râul-Alb, Voinești, Vulcana-Pandele, Ocnița, Ulmi și Comișani. În 2023, un nou studiu a condus la retragerea a două puncte de lansare, Văleni și Râul-Alb, dar planul de activități pentru 2024 a fost aprobat pe 15 februarie 2024, incluzând extinderea capacității de exploatare și operare în județul Dâmbovița.

Pe 2 aprilie 2024, Direcția Agricolă Dâmbovița a participat la Comisia de Dialog Social, discutând necesitatea implementării sistemului antigrindină. Ulterior, pe 9 mai 2024, o comisie din cadrul Direcției a avut discuții cu Florin Istrate, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură. În urma acestor discuții, s-a stabilit intervenția cu două baterii de generatoare terestre pentru punctele retrase, Văleni și Râul-Alb, generatoare care au o rază de acțiune de până la 2.500 de metri, fiind foarte eficiente pentru aceste zone.

Rămâne de văzut care sunt următoarele demersuri pentru implementarea sistemului antigrindină. Vom continua să ne implicăm activ în protejarea fermierilor și a culturilor acestora”, a concluzionat  Vlad Pătrașcu.

Implementarea acestui sistem este esențială pentru reducerea pierderilor cauzate de grindină și pentru asigurarea unor recolte stabile și bogate pentru fermierii din județul Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Eforturi pentru aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
Iluminatul public, în plin proces de eficientizare
Retragerile totale sau parțiale de fonduri, un fenomen alarmant
195 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Modernizarea Școlii Gimnaziale de la Românești, pe ultima sută de metri
Dezvoltarea fondurilor de vânătoare atrage interesul vânătorilor profesioniști
Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj
Schimbările climatice afectează vegetația în Dâmbovița
Seceta va afecta producțiile de porumb și floarea soarelui


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni

Ori altminteri spus, este acum mare înghesuială de prezidențiabili la poarta care duce la „tronul” ăla. Și apropo de luptă, pe măsură ce crește numărul competitorilor - și o să mai crească, așteptându-se a intra la înghesuială și candidatul PSD - aceasta se întețește în cel mai neaoș stil mioritic. Deocamdată, pentru că vara asta de infern nu-i bate la cap și pe bravii... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale