Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.09.2016 00:25

Sindicaliștii dâmbovițeni așteaptă acum ca guvernanții să corecteze greșelile care au dus la...


A A

Harababură în salarizarea polițiștilor

Harababură în salarizarea polițiștilor
Florin Bălan, lider SNPPC Dâmbovița

❚ Liderul dâmbovițean al SNPPC, Florin Bălan, spune că, deși le-a promis măriri de salarii, Guvernul Cioloș nu a reușit: unii colegi au primit sporul de 10%, alții nu au primit deloc, iar alții au primit mai puțin, de vină pentru situația în care s-a ajuns fiind… programul electronic, după cum a motivat Executivul ❚ Iar Ordonanța nu numai că se aplică greșit și cu discriminare, spun sindicaliștii, dar a venit și colac peste pupăză într-un sistem în care deja salarizarea era o harababură, cu colegi polițiști cu studii și vechime egale, dar salarii diferite, sau cu sporuri pentru studii superioare acordate la unii din 2009, la alții – nici până azi

VIRGIL VOINESCU

 


 

Polițiștii sunt nemulțumiți de modul în care sunt salarizați. Potrivit liderului Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Dâmbovița, Florin Bălan, pe aspectul de salarizare al polițiștilor „este o mare harababură”, chiar și după întâlnirea din data de 12 septembrie la care au participat conducerea sindicatului, un reprezentant al Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și o delegație a Ministerului Muncii. „În poliție sunt lucrători care au pregătire, atribuții, vechime asemănătoare, dar au salarii diferite. Or, legea nu trebuie să permită așa ceva. Este clar că în acest caz vorbim de discriminare”, ne-a declarat liderul de sindicat. Florin Bălan susține că, deși în unele cazuri au existat hotărâri judecătorești cu privire la salarizare, acestea „nu se recunosc”.

„Greșeala a fost recunoscută”

„În orice caz Ordonanța pe 2016 cu privire la salarizarea polițiștilor este praf, deși Guvernul se lăuda că va crește salariile. Până acum nu se vede nimic sau se vede foarte puțin și numai la o parte. De fapt se dă 10% pentru cei care nu primesc salariul de merit. Deci nu se înlătură discriminarea; numai se încearcă. Unora nu le-a dat nici acei 10%. Sunt multe de spus în această direcție. Se discută acum să rezolve greșeala care înseamnă acordarea celor 10 procente întregului personal. Greșeala a fost recunoscută. Dar se discută și pe faptul că în alte situații s-au acordat mai puțin de 10%; s-a venit cu motivația că programul electronic ar fi cauza. Apoi se discută în continuare pe modul de aplicare a Ordonanței 57/2015 modificată în 2016, care se aplică foarte prost”, a explicat liderul sindical dâmbovițean.

Florin Bălan acuză că nu se ține cont de reducerea diferențelor dintre diverse categorii sociale.

„La noi, cel puțin la Ministerul de Interne, sunt probleme legate de faptul că unii primesc anumite sporuri din anul 2009, iar alții nu le primesc. Sunt create discriminări. Mai mult, sunt introduse în salariu anumite sporuri, cum este cel pentru orele de noapte, ceea ce nu este corect din punctul de vedere al sindicatelor, dar și al legislației. Nu poți să introduci în salariu de bază orele lucrate noaptea. Sunt foarte multe nereguli privind salarizarea. Și s-a încercat o discuție cu Ministerul de Interne să se facă acele corecții care se reducă discriminarea, pentru că sunt colegi care lucrează în același birou, au aceeași funcție, vechime, studii și au salarii diferite. Sunt colegi care primesc spor de studii superioare din 2009 și celorlalți nu le-a fost acordat acest spor. În momentul în care purtăm o discuție despre salarizarea polițiștilor, al personalului civil și al funcționarilor publici din Ministerul de Interne, prima impresie este imensa harababură existentă. Fiecare are un salariu diferit”, a mai spus liderul SNPPC Dâmbovița.

Potrivit sindicatului din sistem, la această dată, salarizarea din poliție este „undeva mai jos de anul 2009”, dar se așteaptă o promisiune de corectare a situației din sistem prin Ordonanța 43/2016 care va avea aplicativitate din luna octombrie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale