Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2024 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Hai, România!

Hai, România!

14 iunie 2024 este data startului Campionatului European de fotbal, deschiderea fiind asigurată de partida Germania – Scoția, de la ora 22.00. După mulți ani de absență, țara noastră, una de mărime medie ca suprafață și populație, nicidecum mică (așa cum o etichetează românii și străinii care au chiulit de la orele de geografie), este prezentă pentru a șasea oară la competiția supremă a continentului: 1984, 1996, 2000, 2008, 2016 și 2024.

Cea mai bună performanță a fost realizată în ediția din 2000, calificarea în sferturi de finală. Câteva cuvinte despre România. Este republică semiprezidențială cu șef de stat (președinte) și șef de guvern (primul ministru). Țara este formată din 41 de județe, plus Municipiul București, capitala. Are o suprafață de 238.398 km2 și o populație de 19.051.000 (în anul 2023). Este membră a Uniunii Europene. Țara noastră nu a obținut rezultate memorabile la EURO, cu mica excepție din 2000, dar prezențele ei au fost aplaudate de suporterii români.

Debutul pentru România va fi pe 17 iunie, ora 16.00, cu vecina din est, Ucraina. Deși pronosticurile favorabile se îndreaptă spre țara măcinată de război, dar cu atât mai mult, prezentă în toate competițiile sportive, mai ales în fotbal (unde, logic... era calificată din grupe, dacă un bădăran de arbitru nu ar fi trimis-o la baraj!), România șansa ei. Cu toate că a profitat de cea mai facilă grupă din istoria calificărilor ei, iar situația de criză a Israelului a fost o ușurare, Dumnezeu... a ales „Grădina Lui”.

Lotul țării noastre nu prezintă o omogenitate care să dea speranțe suporterilor, dimpotrivă. Se spune, și pe bună dreptate, că este cel mai slab dintre toate celelalte care au ajuns pe asemenea piscuri. Și eu cred la fel. Același lucru se poate spune și despre antrenor. Cu toate acestea, speranța exisată. Nu ai voie să te consideri învins înaintea începerii războiului.

Și dacă ai fost ales să lupți, fă-o, fără nicio emoție, fără nicio frică de moarte! Așa, dacă pierzi, ești erou, altfel... Parcă nu-mi vine să cred că vom umple piețele după jocurile acestei Naționale, parcă nu-mi vine adrenalina... Dar, dacă se va întampla, o vom face cu mare bucurie și... recunoștință! Din tot sufletul, HAI, ROMÂNIA!

 

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Victorie la scor de tenis
S-au jucat finalele Fazei Regionale
România la Jocurile Olimpice
Flacăra a început pregătirile pentru noua stagiune
Să fie Ghergu salvatorul Chindiei?
Antrenament în Bucegi
Anastasia Udroiu, multiplă medaliată la Cupa României
Crevedia atacă podiumul
Planuri mari la Voința Crevedia
Lupta pentru supraviețuire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale