Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.06.2024 00:20

Editorial * Corespondenț de la Bruxelles


A A

Globalizarea turismului

Globalizarea turismului

Ne bucurm când vine vara și perioada vacanțelor bate la ușã. Ne vin în minte destinații exotice sau, din contrã, ne zicem c anul acesta e bine s fim mai calmi, bugetul nelsând loc creativitții.

Important este c putem acum s gândim mare, tehnologia și libertatea de mișcare ne dã oportunitatea de a visa. Creșterea economic a țrii se rsfrânge și asupra puterii noastre de cumprare. Ca români, am învțat s obținem vize de intrare în diverse țri mai bine ca alte nații, iar cei care își amintesc de România de dinainte de 2002 știu despre ceea ce vorbesc. Mare atenție la partea cu vaccinurile, recepționate din timp. Dar aici nu cred c exist mișcri anti-vax, ci doar sã avem clarã procedura... Dac e nevoie, îl facem, c doar nu anulm vacanța din cauza unei injecții...

Sunt locuri în lume în care putem ajunge studiind inteligent oferta companiilor de trasport aerian. Nu neaprat trebuie s fie o cursa direct de la Cluj-Napoca la Rio pentru a ajunge în Brazilia. Internetul și planformele de identificare a prețurilor convenabile ne dau încredere c putem intra și noi în spațiului turismului global, chiar dac facem o escal de câteva ore în aeroportul din Roma.

E nevoie și de un pic de curaj, dar nu nebunie. E bine s ascultm și s fim documentați, dar pân la un punct. Stereotipurile pot bloca pân și o excursie în Ungaria. Vã spun asta fiindc dac intri într-un mod de gândire pozitiv, “de stil olandez”, de a vedea lumea, de a înțelege alte sisteme, poți s ai experiențe fantastice. Da, se poate merge cu familia fr nici o problemã, totul este s optimizezi bugetul și calendarul.

E nemaipomenit sã petreci un revelion în Dubai, cu focurile de artificii din jurul Burj Khalifa, sã vezi mormântul lui Tutankhamon din Valea Regilor egipteanã, sã urci treptele pe Stupa Wat Arun din Bangkok, sã urmãreti show-urile din Las Vegas sau sã stai pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro chiar și în luna martie. Asta doar ca s prezint cateva destinaii ușor de recunoscut...

Recomand și locuri mai puțin vizate de români. Vietnamul și Laosul sunt impresionante. A sta pe un elefant care se scufund precum un submarin în fluviul Mekong e ceva de SF. Iar dac vrei s vezi animale slbatice cu adevrat, Botswana și Namibia sunt destinațiile perfecte. Chiar și cascada Victoria din Zimbabwe face toți banii, dar atenție s aveți vaccin și pastile împotriva malariei.

De abia aștept vacanța de varã de anul acesta... dar deja avem planuri și pentru anul viitor. Mai ales c, un secret bine știut al turistului cu experienț, o achiziționare cu ase luni înainte a biletului de avion e cheia unei vacanțe bine optimizate.

 

 

 

Dan LucaComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

"La Piovra" valah (II)
"La Piovra" valah
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie european
Gndire european
Herr Fritz, nein! Hai, las-o balt!
Nefertiti de... Cotroceni?!
Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...
O var fierbinte (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale