Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.02.2016 23:08

Ciprian Prisăcaru își laudă campioana de la lupte


A A

"Georgiana Filip, unul dintre sportivii emblematici ai județului"


Campioana luptelor, Georgiana Filip Paic impresionează prin valoarea sportivă și umană

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Fără dar și poate, Georgiana Paic-Filip reprezintă unul dintre cei mai buni sportivi din acest moment pe care îi are Dâmbovița. Luptătoarea, legitimată la Clubul Sportiv Târgoviște, are în palmares nu mai puțin 11 titluri de campioană națională, medalii strânse pe parcursul unei cariere care se întinde pe aproximativ două decenii.

Ultimul titlu l-a reușit week-endul trecut, la Craiova. Performanța sportivei lui Cornel Cornea este cu atât mai mare cu cât aceasta venea după o perioadă lungă de inactivitate, datorată concediului prenatal și nașterii copilului. Însă, la categoria 60 kilograme, Georgiana Paic- Filip a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a uimit lumea sportului.

„Nu a avut ajutor de la persoanele apropiate”

Directorul Clubului Sportiv, Ciprian Prisăcaru, a vorbit în termeni laudativi despre performanța luptătoarei.

„A fost o surpriză pentru mine că Georgiana a realizat o asemenea performanță, date fiind condițiile financiare precare sau ce oferă sistemul din România unora dintre sportivii de la sporturile individuale. Am susținut-o, mi-a spus că nu a avut ajutor de la persoane apropiate, adică nimeni nu a încurajat-o să facă treaba asta. Ea a crezut în potențialul său, iar eu, alături de profesorul Cornea, i-am acordat tot sprijinul. Nu pot decât să mă bucur foarte mult și să-i mulțumesc pentru faptul că a demonstrat că are caracter frumos și nu o interesează câștigurile materiale, ci gloria sportivă”, a comentat Prisăcaru.

Salariu derizoriu

Georgiana Paic-Filip obține în acest moment 700 de lei de la Clubul Sportiv Târgoviște, sub forma unei indemnizații de efort. Atenție, acești bani sunt impozabili, astfel că sportiva mai rămâne în mână cu puțin peste 600 de lei, o sumă derizorie la propriu și la figurat, în condițiile în care vitrina este plină cu medalii și trofee.

„A fost o mare surpriză. Nici noi nu ne așteptam. Pe mine nu m-a interesat rezultatul, eu i-aș fi dat maximum de la club, pentru că Georgiana este poate cel mai bun sportiv al clubului din perioada contemporană. Nimic nu este întâmplător, iar munca și perioada de pregătire au ajutat-o să devină campioană. Mare parte din medalii le-a luat și în timpul cât eu am condus destinele CS-ului, ceea ce mă bucură. Georgiana chiar este unul dintre sportivii emblematici ai județului”, a transmis Ciprian Prisăcaru.

Legislația e învechită

Totuși, ce este de făcut în privința salariului multiplei campioane?

„Ține de sistem, este o chestiune pe care eu, personal, sper ca cei care conduc destinele sportului românesc să o rezolve. Legislația e învechită din toate punctele de vedere. E făcută de la începutul anilor 2000. Sunt ani de zile de când nu s-a schimbat, iar noi trăim acum întro lume dinamică.Trebuie câte o schimbare în fiecare an. Nu putem face nici premieri pentru acest titlu. E greu să faci sport de performanță la un club departamental și la o ramură individuală. Speranța moare ultima și noi trebuie să încercăm să reacționăm în sensul ăsta”, a mai precizat Prisăcaru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale