Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.02.2014 08:18

Din ciclul „Toți oamenii președintelui” sau „Unde sunteți voi, PDL-iștii mei?”


A A

Fostul deputat PDL Gheorghe Alin Albu, salariat de lux la ASF

Fostul deputat PDL Gheorghe Alin Albu, salariat de lux la ASF

❚ Printre apropiații președintelui Traian Băsescu plasați pe posturi bănoase la ASF se află și fostul deputat PDL de Dâmbovița, Gheorghe Albu, beneficiarul unor venituri lunare de 25.000 euro ❚ Numirea politică a lui Gheorghe Alin Albu în sinecura de la ASF coincide cu stabilirea listei candidaților la alegerile parlamentare din 2012, când Albu a cedat colegiul 4 Dâmbovița lui Florin Popescu, ajuns deputat PDL prin redistribuire ❚ Președintele Autorității de Supraveghere Financiară a dezvăluit că fosta conducere portocalie a instituției primea salarii duble față de actualul management


ANDREI VASILIU


 

Scandalul salariilor uriașe de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atinge și județul Dâmbovița. În replică la acuzațiile referitoare la veniturile încasate, conducerea liberală a instituției a dezvăluit că foștii membri ai ASF și CNVM, apropiați ai președintelui Traian Băsescu, primeau salarii de două ori mai mari în timpul guvernării Boc.

 

Printre aceștia se numără și fostul deputat PDL de Dâmbovița, Gheorghe Alin Albu, cunoscut pentru relațiile apropiate cu președintele României, Traian Băsescu. Potrivit comunicatului de presă semnat de conducerea ASF, „pentru buna informare a publicului, ASF dorește să comunice în plus față de reacția la declarațiile Președintelui României și următoarele elemente: Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut publice salariile conducerii ASF încă de la înființare.

 

Veniturile conducerii ASF vehiculate de presă sunt mult sub cele ale fostelor conduceri. Spre exemplu, domnul Constantin Buzoianu, descris de presă ca fost șef al Miliței Economice din portul Constanța și un apropiat al Președintelui României, nominalizat politic pentru funcția de Președinte al CSA, sub mandatul căruia societatea ASTRA nu a primit nici o sancțiune semnificativă, a avut într-un interval de două luni venituri de 151.851 de Euro.

 

Fostul comisar al CNVM, Gheorghe Albu, nominalizat politic pentru această poziție, a avut în ultimele 2 luni înainte de înființarea ASF venituri de 69.816 Euro. Fostul comisar al CNVM, Stefania Ferencz, descrisă de presă drept «secretara domnului Boc», a avut în ultimele 2 luni înainte de înființarea ASF, venituri de 64.131 de Euro”.

 

Fostul deputat PDL Albu, venituri de 150.000 de euro în 6 luni

În jumătate de an, fostul deputat PDL Gheorghe Albu a încasat de la CNVM și CSA venituri de 668.000 lei (150.000 de euro), după cum a notat acesta în declarația sa de avere. Apropiatul președintelui Traian Băsescu primea, astfel, aproximativ 25.000 de euro lunar în calitate de comisar, adică aproape de două ori mai mult decât actualul președinte al ASF, liberalul Dan Radu Rușanu.

 

Sinecura de la ASF, mai tentantă decât candidatura la parlamentare

Conform informațiilor de pe site-ul ASF, fostul deputat PDL de Dâmbovița, Gheorghe Albu, a ocupat funcția de comisar al Comisiei Naționale de Valori Mobiliare (CNVM) în perioada 02 octombrie 2012 – 30 aprilie 2013. Acesta a deținut și postul de consilier la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

 

Momentul numirii lui Gheorghe Albu în funcțiile de la CNVM și CSA, care i-au adus și venituri de zeci de mii de euro pe lună, coincide cu pierderea candidaturii acestuia la un nou mandat în Parlamentul României în colegiul 4 Dâmbovița, cel mai important pentru organizația județeană a PDL. Ulterior, în colegiul cedat de deputatul Gheorghe Albu a candidat, în decembrie 2012, Florin Popescu - fostul președinte al PDL Dâmbovița, intrat în Parlament prin redistribuire.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de oana la 25.02.2014 15:36

Oare cum se descurca „saracul„ cu asa putin bani 150000 euro,ne este rusine noua sa ne vaitam cu 178 euro.Se poate sa se descurce cu platile la utilitati?Rusineeeeee!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale