Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.11.2012 00:20

De la ministra cu “cea mai bună absorbție” la președintele Florin Popescu, “finul” cu “cele mai multe corecții financiare”


A A

Firmele din familia Nașului PDL au înghițit dintr-o îmbucătură 117 miliarde de la Elena Udrea

Firmele din familia Nașului PDL au înghițit dintr-o îmbucătură 117 miliarde de la Elena Udrea

❚ Un document al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului arată cum, printr-un singur ordin de plată, nu mai puțin de 117 miliarde lei vechi au luat în anul 2010 calea câtorva firme portocalii din Dâmbovița și Prahova, fiefurile SRL-urilor apropiate Elenei Udrea și Robertei Anastase ❚ Prin OP 829 / 29.12.2010, din pixul Elenei Udrea au plecat sume uriașe de bani publici pentru lucrări de pietruire realizate de firme portocalii din familia PDL sau “paravanelor” acestora: printre acestea, CAST SRL și POTENTIAL CONS SRL au încasat “grosul” de 100 de miliarde ❚ Firma SC PROCOR SA, controlată de familia Nașului PDL Florin Popescu, a primit și ea de la ministerul Elenei Udrea o porție grasă de câteva sute de milioane lei vechi ❚ Cum sumele au ajuns întâi în conturile Consiliului Județean Dâmbovița, condus de același Florin Popescu, punem din nou întrebarea: cum rămâne cu situația “conflictului de interese de tip penal” despre care vorbea actualul șef al A.N.I., Horia Georgescu?

 

 

Îmbogățit cu aproape 100 de miliarde lei vechi din lucrările finanțate în Dâmbovița prin OG 7/2006, Nașul PDL Florin Popescu nu s-a dat înlături nici de la fondurile guvernamentale disponibile prin HG 577/1997. Firmele portocalii au fost alimentate din plin cu banii publici din vistieria ministerului condus de Elena Udrea, pe filiera Consiliului Județean Dâmbovița, patronat “democratic” de baronul PDL Florin Popescu. Este individul care se încuia cu poliția comunitară în sediul PDL de frica întrebărilor noastre.

 

Doar că, vorba colegului jurnalist Silviu Mânăstire în deja celebra pastilă “Dosar de candidat” de la Realitatea TV, Nașul PDL Florin Popescu s-a tăiat ca maioneza, cam repede, iar adevărul despre devalizarea bugetului CJ Dâmbovița iese în aceste zile la suprafață. Ca un făcut, exact în această perioadă de mare lamentare a candidaților PDL în legătură cu lipsa banilor publici din timpul guvernării Băsescu-Boc, am descoperit un document extrem de interesant al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

 

Gașca firmelor din clica Udrea-Popescu-Anastase a dat un tun de 117 miliarde lei vechi

Am aflat așadar că, printr-un singur ordin de plată al MDRT-ului condus de Elena Udrea, peste 117 miliarde lei vechi au luat calea Consiliului Județean Dâmbovița doar pentru a intra în conturile unor firme portocalii, binecunoscute pentru afinitatea patronilor lor, oameni “cu nașul în suflet”, pentru contractele cu statul român.

Campioane la încasarea de fonduri guvernamentale pe filiera Nașului PDL Florin Popescu sunt firmele CAST SRL (apropiată Robertei Anastase) și POTENȚIAL CONS SRL (apropiată consilierului județean PDL Ioan Folescu și deputatului PDL Georgică Dumitru). CAST a primit, numai ea, peste 70 de miliarde lei vechi, iar împreună cu POTENȚIAL CONS SRL încă vreo 30 de miliarde lei vechi.

 

Alte câteva nume de SRL-uri alimentate de CJ Dâmbovița din banii primiți de la ministerul patronat de Elena Udrea sunt SC SCT BUCUREȘTI - 1,29 miliarde lei vechi, SC CHIRULI ANDREA SRL 1,28 miliarde lei vechi, SC RATELEN CLUB SRL - 5,7 miliarde lei vechi și SC VIAROM - 6,62 miliarde lei vechi.

 

 

Filiere ale alimentării firmei PROCOR SA cu bani de la CJ Dâmbovița

În tabelul firmelor dâmbovițene alimentate de Ministerul Turismului prin CJD găsim și “resturile” rămase de la masa bogaților. Dar până și ele au ajuns tot în… “burțile” lor. I-am mai remarcat pe “regii asfaltului” de Dâmbovița, COREL și COBADI IMPEX, cu 110 milioane lei vechi și, respectiv, 800 de milioane lei vechi. SC COBADI IMPEX SRL este, însă, firma despre care ziariștii de la “Jurnal de Dâmbovița” au descoperit că achiziționa produse de balastieră de la SC PROCOR SA, firmă controlată de familia Nașului PDL Florin Popescu.

 

O altă firmă alimentată de ministerul Elenei Udrea este societatea CJ Dâmbovița, LDP SA, beneficiară a unei porții de 533 milioane lei vechi, cea despre care Corpul de Control al premierului Boc (!) a descoperit că a încheiat nelegal contracte pentru produse de balastieră tot cu firma PROCOR a familiei lui Florin Popescu. De altfel, PROCOR SA, administrată “cu puteri depline” (așa stă scris în Monitorul Oficial!) de tatăl lui Florin Popescu, se află și ea în lista MDRT cu “numai” 308 de milioane lei vechi. Suma totală plecată printr-un singur Ordin de Plată din conturile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea, se ridică la 11.763.120,00 - adică peste 117 miliarde lei vechi dintr-o lovitură.

 

Andrei Vasiliu | [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare
Continuă investițiile în infrastructură la Răcari
Centenarul vrajbei noastre…
Zeci de școli și grădinite neautorizate
Primării acuzate în instanță pentru lipsă de transparență
Fostul director PDL al Electrica, Ioan Folescu, sub control judiciar pentru mită de peste 68 de miliarde lei vechi
Fostul director PDL al Electrica, Ioan Folescu, sub control judiciar pentru mită de peste 68 de miliarde lei vechi
Moșierul PMP din Moroeni - vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov cu susținerea PNL


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Distrugerea elitelor românești la ordinul ocultei globalizatoare

Nu mai este pentru nimeni un secret că, imediat după revoluția din ’89, s-a declanșat cu furie operația de distrugere a marilor valori românești, nu numai încă în viață, dar și a celor trecute în eternitate. A se vedea „cazul Eminescu”.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale