Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.07.2024 00:12

Semnal tras de președinta Asociației Caprirom Sud Muntenia, Georgiana Udrescu,


A A

Fermele de caprine și ovine din județ s-au înjumătățit în 10 ani

Fermele de caprine și ovine din județ s-au înjumătățit în 10 ani

*Dacă se va merge în acest ritm, județul Dâmbovița riscă să rămână fără producători autohtoni

 

Fermierii dâmbovițeni care se ocupă de creșterea  caprinelor  și a ovinelor sunt din ce în ce mai puțini! Georgiana Udrescu, președinta Asociației Caprirom Sud Muntenia, vicepreședinta Asociației Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM ne-a semnalat că fermele de ovine și caprine din județul nostru s-au înjumătățit în ultimii 10 ani, iar tendința de scădere va continua și în anii următori dacă factorii decidenți nu intervin cu măsuri ferme și stimulente pentru susținerea fermierilor români.

„În anul 2014 când noi am început activitatea erau în jur de 100 de ferme, acum mai avem 60, vorbesc de capre. Capre sunt mai multe în Dâmbovița, dar vorbim de fermele mai mari, de peste 50 de capete, care sunt la noi înscrise și care au scăzut. Ca și capete, dar  și ca număr de ferme suntem în picaj. Și la ovine situația este tot la fel. La ovine, când am început noi, aveam 60 de ferme, iar acum mai avem 30 în control... Cauzele care au dus la acest fenomen sunt mai multe... În primul rând forța de muncă, pentru că nu mai găsim oameni cu care să păstorim oile. E o activitate foarte dificilă. Tot timpul trebuie să fii în fermă și este greu să găsești oameni determinați să rămână acolo. Zootehnia este ramura cea mai grea din agricultură, este 12 h din 24 h, nu ai cum să-ți iei pauză. Creșterea ovinelor și a caprinelor este cea mai grea. Seceta, lipsa pieței și cât poți să vinzi de acasă, că nu poți să vinzi foarte mult de acasă... Aceștia sunt factorii care au dus la diminuarea fermelor de ovine și caprine”, ne-a semnalat Georgiana Udrescu, președinta Asociației Caprirom Sud Muntenia, vicepreședinte Asociația Crescătorilor de Capre din România - CAPRIROM.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Lucrări avansate la reabilitarea Grădiniței „Prichindel”
Proiect antidrog "Eu și copilul meu"
Proiecte majore la Târgoviște pentru infrastructura rutieră și educație
"La Piovra" valahă (II)
"Avem nevoie de o legislație mai permisivă, avem foarte multe controale"
Sala de Sport a Universității "Valahia", aproape finalizată
Sprijin pentru Secția Psihiatrie Cronici - Gura Ocniței
Finanțarea domeniului schiabil "Cocora", în vizorul Comisiei Europene
"La Piovra" valahă
"La Automecanica, lucrurile nu stau deloc bine"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale