Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2014 00:07

Victoriile au dispărut de la Șotânga


A A

FCM, fără orizont

FCM, fără orizont
FCM Târgoviște a terminat în genunchi turul în C3

❚ Cu doar un singur portar disponibil în lot și fără Gâldău, suspendat după roșul primit runda trecută pe „Eugen Popescu”, Municipalul nu a fost capabil să ofere o replică serioasă echipei ilfovene decât o jumătate de oră

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


După Chindia, FCM Târgoviște a încasat o nouă porție de umilință. De această dată a fost rândul Concordiei II Chiajna să defileze în fața echipei lui Haralambie Becheanu. Cu doar un singur portar în lot disponibil și fără Gâldău, suspendat după roșul primit runda trecută pe „Eugen Popescu”, Municipalul lui Zotic nu a fost capabil să ofere o replică serioasă echipei ilfovene decât o jumătate de oră. Atât a rezistat clubul din Șotânga, pentru că după primul gol încasat, s-a rupt filmul meciului. Totul a culminat cu eliminarea lui Dumitru, iar secvențele din final reliefează perfect starea deplorabilă în care a ajuns FCM-ul: blocată psihic, fără putere fizică, cu lot decimat și speranțe de mai bine extrem de scăzute. Noroc că vine iarna și, conform unei vorbe celebre din fotbalul pitoresc, se poate „trage linie”.

Mijloc fără consistență

În meciul cu satelitul Chiajnei s-a observat mai mult ca oricând lipsa de la mijlocul terenului a lui Gâldău. Închizătorul Municipalului avea un rol extrem de important, cu toate că în foarte multe momente nu se vedea în joc. Fără el în primul „11”, Haralambie Becheanu a ales un trident format din Lungeanu, Maria și Mândru, așezat în fața apărării, cu multă libertate de mișcare pentru toți componenții. Teoretic, părea excelent, însă practica a dovedit contrariul. După cum se poate observa, lipsește închizătorul clasic, mijlocașul care să facă legătura între compartimente, iar acest rol era interpretat excelent de Gâldău. Așadar, a lipsit consistența. Fiind deficitari fizic, cei trei au pierdut duelurile din acest punct de vedere cu mult mai căliții mijlocași ai lui Diniță. Dintre cei trei, niciunul nu a știut ce joacă, dovadă că de fiecare dată pe fază de construcție, exista o aglomerare ciudată a mijlocului, haotică, din care nu se putea ieși cu pase decente. La aceste condiții s-au adăugat și lipsa activității din flancuri, în special în cel stâng, acolo unde Mihăilă a fost complet șters, ieșit din joc și ocolit mai de toate baloanele.

Mândru și raza de strălucire

Tocmai din cauza lipsei productivității a fost scos Mihăilă, după doar 35 de minute de joc. De aici încolo, sa trecut la clasicul 4-4-2, cu Dragnea repoziționat lângă masivul Lețu. Însă, în continuare, la mijloc, Mândru a rămas fără susținere. Fără un mijlocaș puternic, care să-i acopere spatele, acesta s-a pierdut în dueluri, fiind deposedat fără prea mari probleme de adversari. Cu toate acestea, nu de puține ori a reușit să primească între linii sau să ajungă acolo grație tehnicii, care este peste media campionatului. În aceste condiții, decarul FCM-ului a oferit câteva pase bune, iar ele au venit întotdeauna în profunzime, angajându-i excelent atât pe Dragnea, cât și pe Lețu. Însă, o dată cu trecerea timpului și a oboselii acumulate, în special în ultima parte a meciului, Mândru s-a stins și el în același timp cu ceilalți coechipieri.

Cum s-a defectat o apărare promițătoare

Un alt aspect interesant de analizat în ceea ce privește ultimul joc oficial al FCM-ului din acest an este apărarea. S-a putut observa revenirea lui Dumitru în echipa de start, în locul lui Constantin. El s-a descurcat bine, însă a greșit grav la al doilea galben primit, când nu avea ce să caute cu un fault de o asemenea intensitate într-o zonă neutră a terenului. De acolo, decăderea colegilor săi a fost totală. În rest, Coman și Oprea s-au descurcat onorabil, cu mențiunea că amândoi au greșit în momente decisive. Căpitanul FCM-ului la primul gol înscris de Anton, când alunecarea sa l-a derutat pe Zgâmbău, iar Oprea, prin devierea la șutul lui Dodo. Tibi Calofir a fost avansat în linia mediană după schimbarea lui Mihăilă din minutul 35 și nu s-a descurcat rău. Au mai fost ceva probleme la fazele fixe, acolo unde Chiajna II a dominat în mare parte, datorită taliei jucătorilor.

Atacul a rămas (iar) dator

Totuși, cel mai deficitar compartiment a fost atacul. Cu trei jucători în avanposturi încă din primul minut, FCM-ul a suferit groaznic la capitolul finalizare. Lețu și Dragnea s-au întrecut în ratări din poziții excelente. Iar când nu marchezi, fotbalul te pedepsește. Cei doi au fost serviți de Mândru și Maria, însă au ratat rând pe rând. După ce Mihăilă a ieșit, jocul s-a mai animat puțin, asta și pentru că Municipalul parcă știa mai bine lecția în sistemul clasic. Dar, chiar și așa, cu mingea adusă în preajma careului advers, nu s-a marcat. Este o secetă cruntă la Șotânga, dar bine că vine iarna.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de NISIPEANU VALERIU la 26.11.2014 08:30

Sica de ce nu joaca?cred ca e cel mai bun de la FCM in acest momen!de Enescu este vorba!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale